• BIST 106.736
  • Altın 141,158
  • Dolar 3,5210
  • Euro 4,0955
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 30 °C

Başkentliler 2015’te En Çok Hamsi Tüketti

Başkentliler 2015’te En Çok Hamsi Tüketti
Ankara'ya getirilen balık miktarında yıldan yıla azalma olurken, geçen yıl Başkentliler en çok hamsi tüketti.

Ankara'ya getirilen balık miktarında yıldan yıla azalma olurken, geçen yıl Başkentliler en çok hamsi tüketti. Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal yetkililerinden alınan bilgiye göre, geçen yıl Ankara" ya 6 bin 130 ton balık getirildi.

Toptancı Hal'e getirilen balık miktarında yıldan yıla azalma olduğunu belirten yetkililer, "2012 yılında Toptancı Hal'e toplam 11 bin 323 ton, 2013 yılında 9 bin 33 ton, 2014 yılında 7 bin 501 ton, 2015 yılında ise 6 bin 130 ton balık getirildi" dedi.

Yetkililer balık miktarının azalmasını, denizlerdeki kirlenmeye, kirlenme sonucu balık türlerinin ve miktarlarının azalmasına, balıkların doğal yaşam alanlarının olumsuz etkilenmesine, kaçak avlanmaya, hava ve mevsim koşullarına bağladılar.

Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre, geçen senenin en çok tüketilen balığı önceki yıllarda olduğu gibi yine hamsi oldu. 2015'de Başkentliler, 4 bin 667 ton hamsi tüketti. Hamsinin ardından 470 ton satışı ile istavrit ikinci olurken, 368 ton satışı ile sardalya üçüncü sırada yer aldı. Bunları, 104 tonluk satışı ile dördüncü sırada mezgit, 93 tonluk satışı ile beşinci sırada palamut izledi. Bu balıkların arkasından sırasıyla alabalık, uskumru, çupra, levrek ve kolyoz geldi. Ankara'da tüketilen balıklar arasında tekir, kefal, somon, tombik, tırsi, granyoz, küpez, çinekop, barbun, lüfer, torik ve zargana da yer aldı.

Büyükşehir Belediyesi Toptancı hal yetkilileri, denizlerden avlanan balıkların ilk olarak Ankara'ya getirildiğini belirterek, en taze balığın Başkent'te satıldığını söylediler.Yetkililer, Toptancı Hal'e Türkiye'nin değişik bölgelerinden balıklar getirilirken en çok balığın Karadeniz Bölgesi'nden geldiğini belirttiler.

Ankara'da yerli balıkların yanı sıra ithal balıklar da tüketiciye sunulurken, ithal olarak Norveç Somunu ve uskumru gelen çeşitler arasında yer aldı.Yetkililer balıkların veteriner kontrolünden geçirilerek tüketiciye ulaştırıldığını, Başkentlilerin sağlıklı ve en taze balığı tükettiğini ifade ettiler.

Başkentliler 2015’te En Çok Hamsi Tüketti

Başkentliler 2015’te En Çok Hamsi Tüketti

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim