• BIST 9538.72
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Başkent'in turizm fuarını ilk gün 6 bin kişi ziyaret etti

Başkent'in turizm fuarını ilk gün 6 bin kişi ziyaret etti
Başkent'te ilk kez düzenlenen TRAVEL EXPO Ankara Turizm Fuarı, dün ATO Congresium'da kapılarını ziyaretçilere açtı.

Başkent'te ilk kez düzenlenen TRAVEL EXPO Ankara Turizm Fuarı, dün ATO Congresium'da kapılarını ziyaretçilere açtı.

Fuarın ilk gününde aralarında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ATO Başkanı Salih Bezci, Kahramanamaraş Büyühşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İran Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Hasan Safarkhani'nin de bulunduğu 6 bin kadar misafiri ağırladı.

Atis Fuarcılık şirketince organize edilen ve 24 Nisan tarihine kadar devam edecek olan etkinlikte; turizm hizmeti üretenler ile bu hizmetten yararlanmak isteyenler aracısız bir araya gelerek, uygun fiyatlarla seyahat planları yapabilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkı ve destekleriyle, Anadolujet ve TAV sponsorluğunda ilk kez düzenlenen TRAVEL EXPO Ankara Turizm Fuarı'nın teması ise "Termal Turizm" olarak belirlendi. Fuarın yabancı partner ülkesi İran, ülke içi şehri ise Kahramanmaraş.

İran, Hindistan, Küba, Malezya, Tayvan gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye'nin il ve ilçelerinin turistik imkanları stant açan 100'ün üzerinde kurum-kuruluşlar, belediyeler, seyahat acenteleri ve oteller tarafından ziyaretçilerle paylaşılıyor.

ATİS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül'ün fuarın Ankara'da yapılmasının önemine işaret ederek, devamı için de destek verilmesini istedi.

YAYMAN: ANKARA İÇİN ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, ilk kez düzenlenen Turizm Fuarı'nın daha sonraki yıllarda sürdürülmesinin Ankara için önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi.

Yayman devamında, geçmiş yıllarda Türkiye'deki turizm belgeli konaklama merkezi sayısının Yunanistan'ın Rodos adasından daha az iken, şimdi dünyanın 6. büyük ülkesi konumunda olduğunu belirterek, Türkiye turizmine hiçbir olumsuz etkiye müsaade edilmeyeceklerini anlattı.

BEZCİ: TÜRKİYE'NİN KONUMU DÜNYA ÜZERİNDE AYRI BİR YERDE

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci de, daha sağlam adımlar atılarak özellikle Ankara'nın turizm alanında ileriye götürülmesini devlet büyüklerinden rica etti. Bezci, tüm dünyadan Ankara'ya direkt uçuşlar yaptırılarak her bölgeden insanın rahatlıkla başkenti ziyaret etmesinin sağlanması gerektiğine vurgu yaparak, Türkiye'nin hem konum olarak hem de kültür olarak dünya üzerinde ayrı bir yerde olduğunu aktardı.Cihan

Başkent'in turizm fuarını ilk gün 6 bin kişi ziyaret etti

Başkent'in turizm fuarını ilk gün 6 bin kişi ziyaret etti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim