• BIST 9524.59
  • Altın 2495.084
  • Dolar 32.5109
  • Euro 34.7283
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Başkent Tiyatroları, Seyirci Rekoru Kırıyor

Başkent Tiyatroları, Seyirci Rekoru Kırıyor
ANKARA (İHA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatrolarındaki oyunlar, Başkentlilerin yoğun ilgisi nedeniyle kapalı gişe oynanıyor.

ANKARA (İHA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatrolarındaki oyunlar, Başkentlilerin yoğun ilgisi nedeniyle kapalı gişe oynanıyor. Ekim 2015 tarihinde başlayan tiyatro sezonunda Başkent Tiyatroları repertuvarındaki 4 büyük 2 çocuk oyununu, sezon başından itibaren 40 binin üzerinde Başkentli izledi.

Tiyatro sezonunun başladığı bu yıl başından itibaren "Asr-ı Saadet', "Nar-ı Aşkın Yolculuğu', "Kalp Limanı', "Bir Adam Yaratmak', "Kaç Baba Kaç', "Ben Kukla Değilim" adlı oyunlardan 95 gösterimle Ankaralı tiyatroseverlerin karşısına çıkan Başkent Tiyatrosu'nu, bu sezon başından itibaren 40 binin üzerinde her yaş ve meslekten Başkentli izledi. Başkent Tiyatroları, hizmete girdiği 1994 yılından itibaren, geleneksel ile modern tiyatro örneklerinin yer aldığı oyunlarla Başkentlilerin karşısına çıkmayı ilke edindi.

Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli sanatsal etkinliklerinin başında yer alan Başkent Tiyatrosu'nda, bu sezon sahnelenen oyunlar yüzde 97 gibi doluluk oranıyla kapalı gişe olarak sahneleniyor.

Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, henüz sezonun ortasında olunmasına karşın adeta izleyici rekoru kırdıklarını ifade ederek, Ankaralıların oyunlara gösterdiği ilgiden dolayı çok memnun olduklarını söyledi.

Eski ve yeni oyunlardan oluşan Asr-ı Saadet, Nar-ı Aşkın Yolculuğu, Kalp Limanı, Bir Adam Yaratmak, Kaç Baba Kaç, Ben Kukla Değilim adlı oyunların sahnelendiğini belirten İkiler, Başkent Tiyatrolarının kendi oyuncu kadrosu tarafından sergilenen oyunlarının dışında "Mucize Sensin" adlı misafir bir tiyatro oyununa da kapılarını açtığını söyledi.

BAŞKENT TİYATROLARINDA SERGİLENEN OYUNLAR:

Asr-ı Saadet: Bu yıl ilk olarak sahnelenen 2 perdelik "Asr-ı Saadet" adlı oyunu, Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler yazıp yönetti. Başkentliler tarafından büyük ilgi gören oyunda, "Cahiliye döneminden sıyrılan bütün insanlığın ve ümmetin mutluluğuna vesile olan Asr-ı Saadet dönemi ile Hz. Muhammed'in bu devirde yaşadığı sıkıntılar anlatılıyor. Oyun, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nda incelendikten sonra sahnelenmeye başlandı.

Nar-ı Aşkın Yolculuğu: Mehmet Tahir İkiler'in yazıp yönettiği bir diğer oyun olan "Nar-ı Aşkın Yolculuğu" da Başkentlilerin büyük ilgi gösterdiği oyunlardan biri oldu. Aşk meydanında vuslat umuduyla yola çıkan maşukların sırtı yere gelse de pes etmemeleri gerektiğinin anlatıldığı oyunda, Mevlana'nın düsturunca, nar-ı aşkın yolcularına rehber olmaya çalışılıyor.

Bir Adam Yaratman: Necip Fazıl Kısakürek'in ünlü eserinden uyarlanarak Başkent Tiyatrolarında uzun yıllardır sergilenen "Bir Adam Yaratmak" adlı oyun, 3 perdeden oluşuyor. Yönetmenliğini Mehmet Tahir İkiler'in yaptığı oyun, bilinmeyen bir tarihte İstanbul'da geçiyor. Baş aktör Hüsrev, hayatı kaderin ve tesadüflerin yönettiğine inanan, zihnindeki girift bilmeceleri çözmeye çalışan 40 yaşlarında bir yazardır. Yazdığı son oyunuyla büyük bir başarı sağlamış, ancak eserde, oyundaki kahramanın, annesini kaza kurşunuyla öldürmesi, seyircilerce yadırganır.

Kaç Baba Kaç: 2 perde olarak sahnelenen, Ray Cooney'a ait oyunun yönetmenliğini İshak Tekgül yaptı. Oyunda, mesleğinde kariyer hesapları yapan David'in hayatı anlatılıyor. Dr. David için gideceği Nöroloji Konferansı çok önemlidir. Bu konferansın açılış konuşmasındaki başarısıyla, özlemini duyduğu rektörlük yolu açılmasını beklerken, karşısına beklenmedik bir ziyaretçi çıkıverir.

Kalp Limanı: 1 perdelik çocuk oyunu olan "Kalp Limanı" oyununun yazarlığını ve yönetmenliğini Erdinç Öcal yapıyor. İnsanoğlunun muhteşem ve büyüleyici bir organı olan kalple ilgili sorulara eğlenceli bir dille yanıt aranırken, kalbin gizemli dünyasına da ışık tutuluyor.

Ben Kukla Değilim: Başkent Tiyatroları tarafından sahneye konulan çocuk oyunlarından "Ben Kukla Değilim" adlı kukla oyununun yazarlığını Mehmet Tahir İkiler, yönetmenliğini ise Şevket Çetin yapıyor.

Mucize Sensin: Başkent Tiyatrolarında misafir olarak sergilenen "Mucize Sensin" adlı oyunun yazar ve yönetmenliğini İshak 2. Tekgül yapıyor. Animasyon ve çizgi film kahramanlarının süper yeteneklerinden etkilenen Keremcan, onlar gibi olağanüstü güçlere sahip olmayı istemektedir ve bunun için seçilmiş bir çocuk olduğundan da emindir. Şimdi sıra o gücü keşfetmeye gelmişken, başına kötü işler gelir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim