• BIST 9699.07
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Başkent Okulları’nda Bayram Coşkusu

Başkent Okulları’nda Bayram Coşkusu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Başkent Üniversitesi Adana Özel Başkent...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Başkent Üniversitesi Adana Özel Başkent Okulları'nda coşkuyla kutlandı. Öğrencilerin hazırladığı birbirinden özel gösteriler, izleyenleri büyüledi.

Kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açış konuşmasını yapan Başkent Üniversitesi Özel Başkent Okulları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdür Dr. Esma Çalık, 23 Nisan 1920'de, Cumhuriyet yolunda en büyük adımın atıldığını belirtti. O günlerde aralarında din, duygu gelenek ve görenek birliği olan insanların bir araya geldiğini ve bir ulus meydana getirdiğini ifade eden Çalık, "Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, çağdaş bir toplum olabileceğimizi biliyordu. Geleceği nasıl teminat altına alacağını bilen ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan'ı çocuklara armağan etmiştir" dedi.

DÜNYADA KUTLANAN İLK ÇOCUK BAYRAMI

Başkent Üniversitesi İlk ve Ortaöğretim Okulları Koordinatörü Prof. Dr. Şeref Mirasyedioğlu ise, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılarak, hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun ilan edildiğini belirtti. Mirasyedioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TBMM'nin açılış süreci, Cumhuriyet tarihimizin en kritik sürecidir. Savaştan yenik çıkan Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünün ardından, bağımsızlık ve özgürlük kazanabilmek için Atatürk önderliğinde milli irade harekete geçmiştir. Atatürk'ün tüm çocuklara armağan ettiği 23 Nisan, dünyada kutlanan ilk çocuk bayramı olmuştur."

GÖSTERİLER BEĞENİYLE İZLENDİ

Konuşmaların ardından öğrenciler, 23 Nisan'ı rengarenk kıyafetleri ile kutladı. Ailelerin de tribünden eşlik ettiği kutlamalar, tüm öğrencilerin katıldığı şemsiye gösterisiyle başladı. Çocuk korosunun birbirinden güzel şarkılar söylediği etkinlikte, 2. sınıf öğrencilerinin hazırladığı modern dans gösterisi izleyenleri büyüledi. Kutlamalar, büyük beğeni toplayan dans ve jimnastik gösterilerinin ardından, halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Başkent Okulları’nda Bayram Coşkusu

Başkent Okulları’nda Bayram Coşkusu

Başkent Okulları’nda Bayram Coşkusu

Başkent Okulları’nda Bayram Coşkusu

Başkent Okulları’nda Bayram Coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim