• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Başkansız Kalan HDP İzmir’de Olağanüstü Kongre Olabilir

Başkansız Kalan HDP İzmir’de Olağanüstü Kongre Olabilir
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eş Başkanları Dilek Aykan ve Cavit Uğur'un terör propagandası yaptığı gerekçesiyle tutuklanması üzerine,...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eş Başkanları Dilek Aykan ve Cavit Uğur'un terör propagandası yaptığı gerekçesiyle tutuklanması üzerine, HDP İzmir İl örgütü başkansız kaldı. Görevleri yürütmek için beş kişilik sekreterya oluşturan il başkanlığının, olağanüstü kongreye gidebileceği belirtildi.

HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan, HDP Parti Meclisi (PM) üyeliği için görevinden istifa etmiş, ardından başkanlık görevini tek başına yürüten diğer eş başkan Cavit Uğur'un da aralarında bulunduğu 10 kişi ile birlikte terör propagandası yaptığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Aykan ve Uğur'un tutuklanması üzerine HDP İzmir il örgütü başkansız kaldı. Beş kişilik bir sekreterya oluşturan HDP İl örgütü, Cavit Uğur ile görüşme yaparak olağanüstü genel kurul yapmayı planlıyor. Genel kurul yapılana kadar HDP İzmir'i beş kişilik sekreterya yönetecek.

"OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULA GİDEBİLİRİZ"

Kendisinin de içinde bulunduğu Fevziye Pulat, Banu Selda Şenol, Ali Koca ve Ömer Aras'tan oluşan sekreterya hakkında konuşan HDP İzmir İl Başkanlığı Basından Sorumlu İl Yöneticisi Süleyman Eryılmaz, "Bir eş başkanımız Dilek Aykan, PM üyesi olmak için görevinden istifa etmiş ve PM üyesi olmuştu. Görevi tek başına yürüten diğer eş başkanımız Cavit Uğur da Aykan ile birlikte tutuklanınca bu sekreteryayı kurduk. Şuan başkanlığı ve temsiliyeti bu sekreterya ile yürütüyoruz. İleride nasıl bir tavır alacağız, tutuklama süresi, mahkeme süreci nasıl olacak diye Uğur'dan görüş alıp olağanüstü genel kurula gidebiliriz" dedi.

Eryılmaz, Aykan ve Uğur ile birlikte yönetim kurulundan dört kişinin tutuklandığını söyledi.

Başkansız Kalan HDP İzmir’de Olağanüstü Kongre Olabilir

Başkansız Kalan HDP İzmir’de Olağanüstü Kongre Olabilir

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim