• BIST 9538.72
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Başkanlık sistemi vazgeçilmezimiz değil

Yeni anayasa için destek isteyen Başbakan Erdoğan kilidi çözdü.
Bursa’da parti teşkilatıyla buluşan Başbakan Erdoğan, AK Partilileri yeni anayasa konusunda uyardı: Vaatlerimiz arasında yeni anayasa da var. 61 maddeyi geçirelim. Başkanlık sistemi olmazsa olmaz değil. 
 
Başbakan Recep Ta yyip Erdoğan, Bursa AK Parti İl Yönetimi toplantısında partililere yeni anayasayla ilgili görüşlerini aktardı. Parti tabanından yeni anayasanın öneminin vatandaşlara anlatılmasını isteyen Erdoğan, bu konunun AK Parti’nin vaatleri arasında olduğunu hatırlattı. Erdoğan, özetle şöyle konuştu: 
 
- Daha önce yeni anayasa çalışmalarında muhalefetle 48 madde üzerinde anlaşıldı. Bu rakam 61’e çıktı. Önemli bir mesafe katedildi. Uzlaşılan maddeler paket halinde hemen geçirilebilir. Arkasından çalışmaya devam edilir. 
- Yeni anayasa konusunda masadan kalkan taraf olmayacağız. Muhalefet ‘başkanlık sistemi’ önerimizi atıfta bulunarak görüşmeleri tıkamaya uğraşıyor. Onlar nasıl önerilerde bulunuyorsa, biz de öneride bulunuyoruz. Yoksa başkanlık sistemi bizim olmazsa olmazımız değil. Önemli olan bu ülkenin ihtiyacı olan sivil yeni anayasayı çıkarmak… 
 
FİDAN'LA GÖRÜŞTÜ, GÜL PROGRAMI İPTAL
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le Başbakan Erdoğan arasında dün gerçekleşmesi beklenen ‘Mısır zirvesi’ iptal oldu. Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde Gül’ün İstanbul Tarabya Köşkü’nde Erdoğan’la 14.00’te görüşeceği bilgisi yer alıyordu. Öğle saatlerinde Erdoğan’ın kullanacağı olası yollarda güvenlik güçlerinin hazırlıkları başladı. 
 
ZİRVE PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK
 
Ancak saat 14.10’da ekiplere telsizden ‘rahat’ anonsu yapıldı. Cumhurbaşkanlığı’ndan bir görevli de basın mensuplarına, görüşmenin perşembe günü Ankara’da yapılacağını duyurdu. Öte yandan Erdoğan, Kısıklı’daki evinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la görüştü. Kaçta başladığı ve ne kadar sürdüğü öğrenilemeyen sürpriz görüşme, Başbakan’ın çıkışını bekleyen habercilerin Fidan’ın konvoyunu görüntülemesiyle ortaya çıktı. Bir süre sonra Başbakanlık kaynakları da Gül’le yapılacak görüşmenin perşembe gününe ertelendiğini duyurdu.  
 
ERDOĞAN'IN 'RABİA'SI ARAP BASININI ÇALKALADI
 
Başbakan Erdoğan’ın önceki gün Bursa’da katıldığı açılış sırasında Mısır’daki darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen ‘Rabia’ işaretiyle yaptığı konuşma Arap basınında geniş yankı buldu. Ürdün’deki Sebil ve el- Gad, Suudi Arabistan’daki El-Vatan, Mısır’da Eş-Şuruk, El-Yevm, El-Ehram gazetelerinin yanı sıra Lübnan’daki Sefir, Tunus’taki El-Ahbariyye, gazeteleri Erdoğan’ın elini kaldırarak, 4 parmağıyla ‘Rabia işareti’ yaptığı fotoğraflara ilk sayfalarında yer verdi. Attıkları gol sonrası Mısır’daki katliama tepkilerini gösteren Türk futbolculara da geniş yer veren Arap gazeteleri önceki gün Eminönü Meydanı’nda düzenlenen Mısır’daki darbecilerin demokrasi taraftarlarına katliamını protesto edenleri de ilk sayfalarından duyurdu. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim