• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Başkanlardan Odunpazarı Belediyesi'nin ‘Diren Külliye’ nöbetine destek

Başkanlardan Odunpazarı Belediyesi'nin ‘Diren Külliye’ nöbetine destek
Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi Kaymakamlığı'nın, kullanım hakkı elinde bulunması ve mahkeme kararına rağmen CHP'li ilçe belediyesinin kültür merkezi...

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi Kaymakamlığı'nın, kullanım hakkı elinde bulunması ve mahkeme kararına rağmen CHP'li ilçe belediyesinin kültür merkezi ve nikah salonu olarak kullandığı tarihi Kurşunlu Külliyesi'nin kapısına kilit vurulması üzerine başlatılan "Diren Külliye" nöbetine destek yağıyor. Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt'un başlattığı direniş nöbetine Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'ta katılarak destek verdi. Büyükerşen, Ataç, Kazım Kurt ile "Diren Külliye" nöbeti tuttu.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün malı olan ancak Odunpazarı Belediyesi'nin yapılan anlaşma ile kullanım hakkını elinde bulundurduğu tarihi Kurşunlu Külliyesi, polis ekiplerince dün kapatıldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt, mahkeme kararına rağmen yapılan uygulamanın hukuksuz olduğunu belirterek "Diren Külliye" nöbeti başlattı.

BÜYÜKERŞEN VE ATAÇ'DA GELDİ

Başkan Kurt'un başlattığı direnişe belediye başkanlarından da destek geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, direnişin devam ettiği Kurşunlu Külliyesi'ne gelerek Başkan Kurt'u ziyaret etti. Belediye Başkanları, Başkan Kazım Kurt'tan Kurşunlu Külliyesi'nin kapatılmasıyla ilgili bilgi aldı. Büyükerşen, Ataç, Kurt ve vatandaşlarla birlikte Külliye önünde "Diren Külliye" nöbeti tuttu.

BÜYÜKERŞEN: YARGI YOK DENİYOR, SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Büyükerşen, yapılan işlemi "sözün bittiği yer" olarak nitelendirdi. Büyükerşen, "Eskişehir gibi turizmin göz bebeği haline getirmek istediğimiz Odunpazarı bölgesi, Külliye değerlendiriliyor. Kültür hizmeti veriliyor. Başkan Kurt'un da dediği gibi bu işin altında başka maksatlar var. İşin acı tarafı mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiş yani yargı kararını da dinlemeyen bir kaymakamla karşı karşıyayız demek." diye konuştu.

"YAZIKLAR OLSUN KİRA BİLE YÜZDE 400 ARTIRILDI"

Odunpazarı Belediyesi'nin yeni döneminde Külliye'nin kirasının yüzde 400 artırıldığını belirten Büyükerşen, bu yapılan iş için "Yazıklar olsun sadece yazıklar olsun." dedi

KÜLLİYE, ODUNPAZARI'NDA KALMALI

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç" da yapılan hukuksuzluğa tepki gösterdi. Tarihi Odunpazarı Bölgesinde bulunan Kurşunlu Külliyesi'nin Eskişehir ve Odunpazarı bölgesi için çok önemli olduğunu ifade etti. Mahkeme kararına rağmen Külliye'nin kapatılmasını doğru bulmadığını ifade eden Başkan Ataç, Kurşunlu Külliye'si Odunpazarı Belediyesi'nde kalması gerektiğini ifade etti.

Başkanlardan Odunpazarı Belediyesi'nin ‘Diren Külliye’ nöbetine destek

Başkanlardan Odunpazarı Belediyesi'nin ‘Diren Külliye’ nöbetine destek

Başkanlardan Odunpazarı Belediyesi'nin ‘Diren Külliye’ nöbetine destek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim