• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Başkanlar Ereğli İçin Seferber Oldu

Başkanlar Ereğli İçin Seferber Oldu
Konya'nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun ve ilçedeki Oda Başkanları Ereğli'nin dinamiklerini...

Konya'nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun ve ilçedeki Oda Başkanları Ereğli'nin dinamiklerini harekete geçirmek için seferber oldu.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven önderliğinde AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun, Ticaret Odası Başkanı Enver Bozkurt, Ticaret Borsası Başkanı Zekeriye Ünlü, Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Cumhur Yaman, Şoförler Odası Başkanı Ali Sağlam, Terziler Odası Başkanı Burhanettin Gümüşcan, Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Demirbaş, Marangozlar Odası Başkanı Veyis Erdem, Yüksek Öğrenimi Geliştirme Derneği Başkanı Ergun Özgüven ve Organize Sanayi Yönetim Kurulundan Mahmut Özkoç, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Pehlivan, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akgül ve Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Can Çelik ile görüştü.

Başkanlar adına konuşan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, siyasi, yerel yönetim ve STK'lar olarak Ereğli'ye üniversite kazandırılması yönünde fakülte ve meslek yüksekokullarının kazandırılmasını önemsediklerini ifade ederek, Ereğli ölçeğinde 3 ilçede üniversitenin açıldığını bu ilçeler arasında Ereğli'nin neden olmadığını masaya yatırmak gerektiğini söyledi.

Fakültenin teknik ve akademik olarak kendilerini donatması ve yol göstermesi gerektiğini kaydeden Özgüven, Eğitim Fakültesinin bölümlerinin artması, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin de artık eğitim öğretime başlaması gerektiğini belirtti.

Fakülte ve Meslek Yüksekokulun Ereğli'ye hava katamadığına vurgu yapan Özgüven, öğrenci sayısının bunun en net göstergesi olduğunu ifade etti.

Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Pehlivan ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akgül ise gerekli adımların atılması noktasında ortak hareket edeceklerini belirtti.

KAPALI SULAMA SİSTEMİ MASAYA YATIRILDI

Başkanların bir sonraki durağı ise Sağ Sahil Sulama Birliği ziyareti oldu. Birlik Başkanı Can Çelik'e hayırlı olsun dileğinde bulunan heyet, Ereğli'nin geleceği olan Kapalı Sulama Sistemini masaya yatırdı.

DSİ'ye yatacak yüzde 1'lik payın Büyükşehir Belediye Meclisinden geçtiğini vurgulayan Başkan Özgüven, "Burada Sağ Sahil Sulama Birliği devreye girerek bir protokol yapacak. Yaklaşık 3 milyon TL civarındaki yüzde 1'lik payın DSİ'ye aktarılması sonrası ihale aşamasına geçilecek. Bu proje Ereğli'nin geleceğidir. Mutlaka bu projenin hayata geçmesi gerekmektedir. 1984 yılında yapılan barajın ücretini bu halk ödemiştir. Aynı model bu proje içinde geçerlidir. Bu konuda geçmiş birlik başkanları bir mücadele ortaya koymuşlardır. Artık son sözü koyacak kişi de sizsiniz. Bu projenin Sağ Sahil bölgesinde hayata geçmesi Sol Sahil Sulama Birliği'nin de projeye dahil edilmesinin önünü açacaktır" dedi.

Odası Başkanı Abdullah Çelik'te sulamada harcanan ücretleri örnek göstererek, yüzde 1'lik payı üreticinin rahatlıkla ödeyebileceğini, uzun vadede bu projenin Ereğli'nin geleceğini ve kimliğini etkileyeceğini söyledi.

Başkanlar Ereğli İçin Seferber Oldu

Başkanlar Ereğli İçin Seferber Oldu

Başkanlar Ereğli İçin Seferber Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim