• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Başkanlar Emitt Fuarında Şanlıurfa’yı Tanıttı

Başkanlar Emitt Fuarında Şanlıurfa’yı Tanıttı
Kapılarını ziyaretçilere açan dünyanın 5. Büyük Turizm Fuarı EMİTT'te, bir çok turizm acente temsilcisine ve misafirlere, Şanlıurfa'nın yöresel lezzetleri,...

Kapılarını ziyaretçilere açan dünyanın 5. Büyük Turizm Fuarı EMİTT'te, bir çok turizm acente temsilcisine ve misafirlere, Şanlıurfa'nın yöresel lezzetleri, kültürel, tarihi ve doğal güzellikleri tanıtıldı.

EMİTT Fuarında Şanlıurfa standında gelen ziyaretçilere Şanlıurfa'yı tanıtan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, kurum temsilcileri ve stant görevlileri eşlik etti. EMİTT Fuarını ziyarete gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa'nın Turizmi hakkında sohbet ederek, bir süre Göbekli Tepe üzerine görüştü. Daha sonra Şanlıurfa Turizm İşletmeleri standına geçen Başkan Çiftçi ve beraberindeki heyet, burada ziyaretçilere Şanlıurfa'nın turizmini, tarihi, doğal ve kültürel değerlerini anlattı. Ziyaretlerin ardından Şanlıurfa standında EMİTT Fuarı hakkında açıklama yapan Başkan Çiftçi, Şanlıurfa Valiliği ile almış oldukları karar neticesinde kentin tarihi ve turizm değerlerini birlik ve beraberlik içerisinde tanıtımını sağlamak amacıyla çalışmaların son sürat devam ettiğini belirterek "Dünyanın 5.büyük fuarı olarak bilinen Emitt Fuarı turizm açısından büyük önem taşımakta. Şanlıurfa'mızın turizm değerleri ile inanç ve turistik mekanlarının bu fuarda tanıtılmış olması oldukça önemli. Bizlerde Büyükşehir Belediyesi olarak gerek ilçe belediye başkanlıklarımız gerekse kamu kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte tanıtım kararı aldık. Davos'ta Göbeklitepe'nin tanıtımı turizm açısından kentimize önemli katkılar sağladı. Önceki gün de Düsseldorf'da Halfeti ilçemizin tanıtımını gerçekleştirdik. Bugün de EMIT Fuarında Şanlıurfa'nın üzerinde sönmüş olan külleri bir tarafa bırakıp içindeki korun ortaya çıkması anlamında kurumlarımız ile birlikte önemli çalışmalar yapmaktayız" şeklinde konuştu. Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz ise, Şanlıurfa'nın çok önemli tarihi ve doğal güzelliklere ev sahipliği yaptığını belirterek bu değerlerin tanıtımı noktasında çalışmaların devam edeceğini belirtti. Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Şanlıurfa'nın EMİTT Fuarında tanıtılmasının kentimiz açısında önemli bir kazanç olduğunu söyledi. Şanlıurfa'nın medeniyetlerin başkenti olduğunu vurgulayan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ise Şanlıurfa'nın güvenilir bir kent olduğunu belirtirken Şanlıurfa'daki turistik değerlerin gezilip görülmesinin yanı sıra manevi açıdan da önemli bir inanç merkezi olduğunu ifade etti.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da EMİTT fuarında kurumların ve kuruluşların birlik beraberlik içerisinde Şanlıurfa'nın tanıtımı noktasında ortak akıl ile hareket etmesinin neticesinde kente önemli katkılar sunulacağının altını çizdi. Öte yandan stant görevlileri tarafından ziyaretçilere Şanlıurfa'nın değerlerinin İngilizce ve Türkçe anlatıldığı gezi rehberleri, tanıtım broşürleri, kitapçıklar, Şanlıurfa tanıtım filmlerinin ve müziklerinin yer aldığı CD, DVD ve çantalar hediye edildi.

Yoğun ilgi gören Şanlıurfa standına ziyarete gelen misafirlere cevizli Şanlıurfa lokumu, çay, mırra ve çiğ köfte ikramı yapıldı.

Başkanlar Emitt Fuarında Şanlıurfa’yı Tanıttı

Başkanlar Emitt Fuarında Şanlıurfa’yı Tanıttı

Başkanlar Emitt Fuarında Şanlıurfa’yı Tanıttı

Başkanlar Emitt Fuarında Şanlıurfa’yı Tanıttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim