• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan’dan Yağcıbedir Halı Kursuna Ziyaret

Başkan’dan Yağcıbedir Halı Kursuna Ziyaret
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Yağcıbedir Halı Kursu'nu ziyaret ederek, kursiyerlerle sohbet etti.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Yağcıbedir Halı Kursu'nu ziyaret ederek, kursiyerlerle sohbet etti.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 3 bin yıllık tarihe sahip olan, her bir ilmeğinde ve nakışında ayrı bir anlam bulunan Yağcıbedir Halıları; Sındırgı Belediyesi, Yağcıbedir halıcılar Derneği ve İŞKUR'un desteği ile yaşatılmaya devam ettiği bildirildi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Yağcıbedir Halılarına Kültür ve Turizm Bakanlığının sahip çıkarak desteklemesi gerektiğini kaydetti.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Türkiye'de sadece haftada bir el dokuması halı pazarının Sındırgı'da kurulduğunu ve halı festivalinin yapıldığını dikkat çekerek; "Yağcı bedir halısı Türkiye'de sivil vatanda tarafından herhangi müdahaleye bağlı kalmaksızın Sındırgı'da kendi imkanları ile dokunmaya devam ediyor. Türkiye'nin tek yağcıbedir el dokuma halı pazarı Sındırgı'da hala kurulmaya devam ediyor. Ve bununla alakalı olarak ta Eylül - Ekim aylarında Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Festivalimiz söz konusu. Geçmişten gelen 3 bin yıllık kültürümüzü, geleceğe nasıl daha iyi yansıtabiliriz, gelenekten geleceğe nasıl taşıyabiliriz derdindeyiz. Bu amaçla Sındırgı Yağcıbedir Halıcılar Derneği, Sındırgı Belediyesi ve İŞKUR işbirliği ile Halı dokuma kursumuz var. Halı dokuma kursunda 60 tane kursiyerlerimiz İŞKUR'un verdiği cep harçlıklarıyla ve onun dışında kalan vatandaşlarımız burada halı dokuma imkanı buluyor" dedi.

Başkan Yavaş, Yağcıbedir Halılarının bir marka olduğunu ifade ederek; "Yağcıbedir Sındırgının marka değeri. Her ilmeğinde, her deseninde bir anlam ifade eden Yağcıbedir halısını dokutmak bize büyük keyif veriyor. Sındırgının adını, Balıkesir'de, Türkiye'de ve Dünya'da duyuran en önemli ögelerinden birisi Yağcıbedir halısı. Yağcıbedir halısı ve Türkiye'deki halıcılık kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarından birisi. Bunun en önemli nedenlerinden biri Türkiye'nin ekonomik büyüklüğü. Halkımız daha fazla para kazanabileceği alanlarda çalışıyor. Bugün vatandaşlarımız 15 lira yerine 60 liralık bir iş olduğunda orada çalışıyor bu da halı dokuyan sayısını her geçen gün azalmasına neden oluyor. Kültür ve turizm Bakanlığımızın kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarımızdan halıcılığa destek olmasını bekliyorum. El dokuması halıcılık destek ile gelecek nesillere bırakabilir" şeklinde konuştu.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Yağcıbedir Halıcılar Derneği Başkanı Hasan Değirmenci ve Sabri Başaran devam eden halı kursunu ziyaret ederek kursiyerlerle bir süre sohbet etti.

Başkan’dan Yağcıbedir Halı Kursuna Ziyaret

Başkan’dan Yağcıbedir Halı Kursuna Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim