• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Başkandan Gençlere KOSGEB Girişimcilik Kursu Müjdesi

Başkandan Gençlere KOSGEB Girişimcilik Kursu Müjdesi
Bitlis, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri (TATSO) Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy'u makamında ziyaret ederek, ilçede açılması planlanan...

Bitlis, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri (TATSO) Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy'u makamında ziyaret ederek, ilçede açılması planlanan girişimcilik kursu projesinin detaylarını görüştü.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İhsan Bakırhan, yönetim kurulu başkan yardımcısı Cengiz Şahin, yönetim kurulu üyeleri İsmail Alkoç, Yılmaz Lebit, Raşit Güç ve Rahime Yılmaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy'u makamında ziyaret ederek, ilçede gençlerin önünü açacak girişimcilik kursu projesinin detaylarını görüştüler. Toplantıda konuşan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, KOSGEB, Tatvan Ticaret Sanayi Odası, Adilcevaz Esnaf Sanatkarlar Odası ve Adilcevaz Halk Eğitim merkezi ile ortaklı Girişimcilik Kursu açmayı planladıklarını belirtti. başkan Gürsoy, "Adilcevaz belediyesi olarak ekonomiye katkı sağlamak ve profesyonel girişimciler yetiştirmek üzere KOSGEB destekli ve uygulamalı girişimcilik kursu açmayı planlıyoruz. 65. hükümetimizin, işini kurmak isteyen gençlere 50 bin lira hibe olmak üzere 100 bin lira faizsiz geri ödemeli destek kredisi ile girişimcilere özel destek sağlamaktadır. Ancak bu yasanın alt yapısı çok önemlidir. KOSGEB destekli belge istenmektedir. Adilcevaz belediyesi olarak bizde KOSGEB destekli, belgeli ve uygulamalı girişimcilik kursu açmaya karar verdik. Adilcevazlı gençlerimizin yapısında ve genlerinde olan girişimcilik azimlerini biz sadece belgelemek istiyoruz. Bu belgeyi almaya hak kazanan genç girişimcilerimizin ilçemize üretime yönelik, sürdürülebilir, modern mekanlar açacağına inancım tamdır. Bu konuda bizlerle birlikte hareket eden ve her türlü desteği veren Başta KOSGEb, TATSO ve Adilcevaz ESOB olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi İsmail Alkoç ise, "Adilcevaz benim ilçem. Ne kadar Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulunda yer alsam da tüm kalbim ilçem için atmaktadır. Bu sebeple belediye başkanımızı ziyaret ederek ilçemizde ortaklaşa girişimcilik kursu açmayı teklif ettik. Başkanımızın gösterdiği ilgi ve alaka bizleri ziyadesiyle mutlu etti. İnşallah ortaklaşa açacağımız girişimcilik kursuyla ilçemizde gençlerimiz alacakları hibe ve faizsiz kredilerle güzel işletmeler açacaklar ve ilçemizin katma değerine büyük katkı sağlayacaklardır. Gençlerimize hayırlı olsun" dedi.

Adilcevaz ESOB Başkanı Ümit Aldağ ise, "Belediye Başkanımız Necati Gürsoy seçildiği günden itibaren mekânların ve işletmelerin modernize edilmesi için var gücüyle çalışıyor. Adilcevaz ESOB olarak 2 yıl içerisinde 150 gencimize girişimcilik belgesi verdik ve bu gençlerimizden 15 tanesi belgesiyle kendi işini kurdu. İnşallah yeni açılacak olan kurs ile de gençlerimiz daha güzel işletmeler kuracaklardır" dedi.

Toplantıya Aydınlar Belediye Başkanı Arif Tusun, İl Genel Meclis üyesi Halil Sergici ve Halk Eğitim Müdürü Burak Turan'da katıldı.

Başkandan Gençlere KOSGEB Girişimcilik Kursu Müjdesi

Başkandan Gençlere KOSGEB Girişimcilik Kursu Müjdesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim