• BIST 9524.59
  • Altın 2487.578
  • Dolar 32.5222
  • Euro 34.6862
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Başkan Zolan’dan Çanakkale Mesajı

Başkan Zolan’dan Çanakkale Mesajı
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 101 yıl önce vatanı için yedi düvelle Çanakkale'de çarpışan yüz binlerce Türk askerinin gözlerini kırpmadan ölüme yürüdüğünü ifade eden Başkan Zolan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehit ve ebediyete göçmüş gazileri hürmet, rahmet ve saygı ile andığını söyledi.

Çanakkale Savaşı'nın milli mücadelenin ilk kıvılcımı olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, şunları kaydetti: "18 Mart 1915 sadece bir zafer değil aynı zamanda bu topraklarda yaşanan kardeşliği, tek vücut ve ulus olma bilincini tüm dünyaya ispat etmiştir. Dünya tarihini masa başında değiştireceğini düşünen birçok millet 101 yıl önce Türk milletinin birbirine kenetlenmişliğini, vatanı ve şerefi için ölüme nasıl yürüdüğünü görmüş, bu milletin vatanını böldürüp esaret altında kalmaktansa gözünü kırpmadan öleceğini Seddülbahir'de, Anafartalar'da, Çanakkale'nin her bir cephesinde yaşamıştır."

Çanakkale'nin geçmişte olduğu gibi bugün de Türk milletini birbirine kenetleyen bir değer olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Bu millet, bu coğrafya binlerce yıl geçse de Çanakkale ruhundan asla ödün vermeyecektir. Bugün bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyenler şunu unutmasın. Bu millet 101 yıl önce nasıl yedi düvele karşı tek yumruk olmuşsa bugün de aynı şekilde şerefi, onuru ve vatan toprağı için dimdik ayaktadır" dedi.

Türk milletinin bu vatan için canını veren aziz şehitlerini asla unutmayacağını belirten Başkan Zolan, "Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak ve sorunlarını paylaşmak bizim için bir onur ve vefa borcudur. Bu düşüncelerle başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim