• BIST 9596.83
  • Altın 2479.762
  • Dolar 32.503
  • Euro 34.6364
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Başkan Zeki Toçoğlu Ve Beraberindeki Heyetten Bakan Yıldırım’a Ziyaret

Başkan Zeki Toçoğlu Ve Beraberindeki Heyetten Bakan Yıldırım’a Ziyaret
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün ile Milletvekilleri Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz...

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün ile Milletvekilleri Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz ve Recep Uncuoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı ziyaret etti. Bakan Yıldırım'a yeni görevinin hayırlı olması temennilerini ileten Sakarya heyeti, şehrin merakla beklediği dev yatırımlar konusunda istişareler gerçekleştirdi. Bakan Binali Yıldırım aralarında Ada Treni'nin yer altına alınması, Adapazarı-Karapürçek yeni yolu, Arifiye-Karasu demiryolu hattı ve TÜVASAŞ gibi önemli başlıkların bulunduğu konularda Sakarya'ya müjdeler verdi.

Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, "Değerli Genel Başkan Yardımcımız Ayhan Sefer Üstün ve Sakarya Milletvekillerimiz ile Sayın Bakanımızı ziyaret ettik. Kendilerine yeni görevlerinin hayırlı olmasını diledik. Görüşmede şehrimizle ilgili birçok önemli yatırımı masaya yatırdık. Bilindiği üzere Ada Treni'nin yer altına alınması konusunda çalışmalar başlatılmıştı. Sayın Bakanımıza da projenin şehir için taşıdığı önemden bahsettik. Kendileri projenin kaldığı yerden devam edeceğini ifade ettiler. Sakarya için en güzelinin hayata geçirileceğini belirttiler. Biz de bu vesileyle projenin önemini ayrıntılı bir şekilde Sayın Bakanımıza iletmiş olduk. Kendilerine tren yolu ve diğer başlıklardaki projelere verecekleri destekler için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ise, görüşmenin Adapazarı-Karapürçek duble yolu için önemli bir anlam taşıdığını paylaştı. Yavuz, "Bugün Sayın Bakanımıza yeni görevlerinin hayırlı olmasını diledik. Tabi ziyarette şehrimizle ilgili çok mühim yatırımları da ele alma şansımız oldu. Şehrimizin merakla beklediği Adapazarı-Karapürçek yeni yol projesinin yatırım programına alınması konusunda gerekli adımların atılacağını ifade ettiler. Görüşmeden bu önemli projeyle ilgili bir mutabakat çıktığını ifade edebiliriz. Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah bu yol yatırım programına alınarak, hayata geçirilecektir" dedi. Sakarya'nın AK Parti kurulduğu günden bu yana partinin yanında olduğu vurgusunda bulunan Milletvekili Mustafa İsen, görüşmede Bakan Yıldırım'ın bu konunun altını çizdiğine değindi. İsen, Yıldırım'ın Sakaryalı vatandaşlara selamlarını ilettiklerini de kaydetti. Milletvekili Uncuoğlu ise, Bakan Yıldırım'ın Sakarya'daki ulaşım projelerini yakından takip ettiğini belirtirken, "Sayın Bakanımız Sakarya heyeti olarak yaptığımız ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Sakarya'nın kendileri için ne kadar önemli bir şehir olduğunu da ayrıca dile getirdiler. Sakarya'nın AK Parti hükümetine her zaman güçlü bir destek sağladığını ve bu nedenle Sakarya'ya hizmet etmenin ayrı bir değer taşıdığını da ifade ettiler. Uncuoğlu ayrıca tüm projelere vermiş oldukları desteklerinden ötürü Yıldırım'a şükranlarını iletti.

Ulaşım başlığında AK Parti hükümetinin farkına vurgu yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, "Sayın Bakanımıza Sakarya heyeti olarak hem bir hayırlı olsun dilemek, hem de şehrimizi ilgilendiren projeleri ele almak istedik. Sayın Bakanımız görüşmede ulaşım projelerinin Türkiye'de olduğu gibi Sakarya'da da tüm hızıyla devam edeceğini ifade ettiler. Bu manada şehrimizle ilgili projeleri konuştuk, istişare ettik. Sayın Bakanımız Arifiye-Karasu demiryolu çalışmalarının kaldığı yerden devam edeceğini ifade ettiler. İçerisinde bulunduğumuz dönem içerisinde çalışmaların nihayete erdirileceğini açıkladılar" şeklinde konuştu. Üstün değerlendirmelerinin devamında ise, "Sayın Bakanımızla görüşmemizde öne çıkan gündem maddelerinden biri de TÜVASAŞ oldu. Sayın Bakanımız TÜVASAŞ'ın daha fazla üretim yapabilmesi için bazı müdahalelerin gerekli olduğu yönünde bir görüş belirttiler. TÜVASAŞ'ın gerek Sakarya gerekse de Türkiye için çok önemli bir kurum olduğunu yinelediler. Yeni araçlarla kurumun geliştirilmesi vurgusunda bulundular. Ayrıca Karasu Limanında inşaatın tüm hızıyla sürdüğünü; liman ve demiryolunu birbirine entegre edeceklerini belirttiler. Sayın Baklanımıza Sakarya'ya vermiş oldukları destekler için teşekkür ediyoruz. Sakarya'nın projelerini Ankara'da yakından takip ediyoruz. Temaslarımız sürüyor. Şehri yakından ilgilendiren bu gibi ziyaretlerimiz bundan sonra da devam edecek. Sakarya'da hiçbir proje yarım kalmaz. Sakarya hak ettiği hizmetlere kavuşacak" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim