• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Zeki Toçoğlu AK Partili Gençlerle Bir Araya Geldi

Başkan Zeki Toçoğlu AK Partili Gençlerle Bir Araya Geldi
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Toplantısı'nda ak gençlik ile bir araya geldi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Toplantısı'nda ak gençlik ile bir araya geldi.

İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir ve ak gençlik üyelerinin yoğun katılımları ile gerçekleşen toplantıda Başkan Toçoğlu, AK Parti siyasetinin farkı başta olmak üzere, kişisel siyasi mücadelesi ve siyaset etme tarzlarına ilişkin gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

SÖZÜNÜZÜN DEĞERİ İTİBARINIZ KADARDIR

AK Gençlik ile bir araya gelen Başkan Toçoğlu yaptığı açıklamada, "Kişinin en büyük sermayesi itibarıdır. Her şartta kendimizi korumalı, itibarımızı sarsacak sözlerden, eylemlerden uzak durmalıyız Ne amaçla olursa olsun bize yalan konuşmak, ilkelerimizi ayaklar altına almak, kendi değerlerimizle çelişecek işler yapmak yakışmaz. Yapamayacağımız işlerin sözünü asla vermeyeceğiz. Verdiğimiz sözleri de bir bir tutacağız" dedi.

AK PARTİ SİYASETE DEĞER KATTI

Konuşmasının başında AK Parti öncesi siyasete bakış ile ilgili değerlendirmelerini paylaşan Başkan Toçoğlu, "Geçmişte siyasetin altını boşaltmışlardı. Siyaseti değersizleştirince siyasetçinin de itibarını ayaklar altına aldılar. Ama AK Parti ile bu dönem geride kaldı. AK Parti siyasete ve siyasetçiye değer kattı. Sözünüzün değerli olması, muteber olması için itibarınızı korumanız gerekir. Sevgili gençler, itibarımız bizim en büyük sermayemizdir. Biz gücümüzü makamdan alanlardan değil, makama güç verenlerdeniz. Bizim iddiamız budur" diye konuştu.

HEDEFİMİZ MAKAM OLMAMALI

Başkan Zeki Toçoğlu sözlerinin devamında, "Bakın yeryüzünde kişinin hedefi sadece bir makama sahip olmak olamaz. Erdemli insanın hedefi makama sahip olmak değil, sahip olduğu makamla hedefine varmaktır. Siyaset, makam, güç bunlar hepsi vesiledir. Neyin vesilesi? Elbette sizin varmak istediğiniz hedefin vesilesidir. Bu nedenle her şartta kendimizi korumalı, itibarımızı sarsacak sözlerden, eylemlerden uzak durmalıyız. Örneğin ben şu anda Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Daha önce Serdivan Belediye Başkanıydım. Ondan önce Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde genel sekreter, ondan önce de Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı'nda bürokrattım. Tüm bunlardan önce de öğretmendim. Şimdi burada önemli olan şey nedir; sadece benim ifa ettiğim görevler mi? Tabii ki değil. Burada değerli olan benim itibarımı muhafaza ederek varmak istediğim hedef doğrultusunda neler yaptığımdır. Nasıl bir pozisyon aldığımdır. Kişinin en büyük sermayesi itibarıdır. Ne amaçla olursa olsun bize yalan konuşmak, ilkelerimizi ayaklar altına almak, kendi değerlerimizle çelişecek işler yapmak yakışmaz. Biz her şartta doğru olanı, inandığımızı yapacağız. Yapamayacağımız işlerin sözünü asla vermeyeceğiz. Verdiğimiz sözleri de bir bir tutacağız" dedi.

SİYASETİNİZİ MİLLET BELİRLESİN

Siyaset yapmaya devam etmeleri hususunda gençlere önerilerde de bulunan Başkan Toçoğlu, "Ben her platformda gençlerin siyasette daha fazla yer almaları gerektiğini vurguluyorum. Yapmacık değil, doğal olanı yakalamalısınız. Popülizm yapmaya, kuru hamasetle yol almaya hiç gerek yok. Milleti tanımalı, milletin adamları olmalısınız. Hanım kardeşlerimiz de siyasette daha fazla yer almalılar. Şuan eskisine nazaran daha uygun bir altyapı var. Kadınları siyasette daha fazla görmeliyiz. Hep birlikte bir duruşa sahip olmamız gerekiyor. Bu çok önemli. Rüzgar nereden eserse oraya yönelmek değil, hangi şart ve koşulda olursa olsun ayakları sabit olmak kazandırır" şeklinde konuştu.

Başkan Zeki Toçoğlu AK Partili Gençlerle Bir Araya Geldi

Başkan Zeki Toçoğlu AK Partili Gençlerle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim