• BIST 9693.46
  • Altın 2507.077
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan Yılmaz'dan sanayi esnafına 'mağdur etmeme' güvencesi

Başkan Yılmaz'dan sanayi esnafına 'mağdur etmeme' güvencesi
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gülsan Sanayi Sitesi'nin öyle ya da böyle taşınacağını söyleyerek, "Gülsan Sanayi'nin burada...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gülsan Sanayi Sitesi'nin öyle ya da böyle taşınacağını söyleyerek, "Gülsan Sanayi'nin burada daha durma şansı yok. Biz bir yer göstereceğiz. İsteyen gider istemeyen gitmez. Ama biz herkesin istediği yeri herkese gösteremeyiz. Benim derdim oradaki esnafı mağdur etmemek." dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun esnafı ile buluştu. Konuşmasına Şehit Nuh Özdemir'e başsağlığı dilerek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Ailenin bütün fertlerine Allah sabır versin. Şehit olmuş bütün şehitlerimizin mekanı cennet olsun, nur içinde yatsınlar." dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun belediye başkanlarına yönelik söylediği, "Şehirlere ruh vermeye çalışın" sözünü hatırlatan Başkan Yılmaz, şunları kaydetti: "Başbakanımız, şehirlerde kadim medeniyetten, geçmişimizden gelen eser ve değerleri yok sayan, onları viraneleştiren, onları köhneleştiren, onun yerine bize ait olmayan, bizim medeniyetimizin ürünü olmayan, başka uygarlık ve başka medeniyetlerin taklit mimariyle birlikte uyduruk yeni mimari denebilecek, tarihi kadim değerlerimizi yok etmememizi söyledi. Benim de aklıma Saathane'de verdiğimiz mücadele geldi. Saathane Meydanını bir teneke mahallesi yapmıştık. Saathane Meydanında önünden yol geçirmek için dikdörtgen olan hanı kesmişiz ve hanı yamuk hale döndürmüşüz. Böylesine yamyamca, böylesine görgüsüzce, böylesine uygarlık, medeniyet ve tarihten nasibini almamış bir anlayışla böyle işler yapmışız. Saathane Meydanı'ndaki küçük caminin orijinal halinden bir şey var mı? Caminin orasına, burasına bir şeyler eklemişiz. Güzelim taş duvarları sıvamışız. Saathane Meydanı'ndaki cami bir Selçuklu eseridir. Bir Selçuklu eserinden toplu iğne başı kadar bir değer kalmamış. Saathane Meydanındaki o küçük camiyi bir Selçuklu değeri haline getirebilmemiz için eski fotoğrafını bulup, yıkıp yeniden yapmamız gerekiyor."

2016 YILINDA 1 MİLYAR TL HARCAYACAĞIZ

"2015 yılını iyi bitirdik. 2015 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi 750 milyon TL para harcadı." diyen Başkan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "2016 senesinde ise 1 milyar para harcayacağız. Doludizgin çalışıyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'deki belediyelerin oranlamasını yaptığınızda, en fazla işçilik ödemesi düşük, en fazla yatırım harcamaları yüksek olan ilk 10 belediyenin içerisindedir. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin harcadığı paranın yüzde 12-13'ü işçilik harcamasını geçmiyor. İl Özel İdare'nin bize bağlanmasından sonra Özel İdare'den bize üretici olmayan birçok personel geldi. Bunları ilçelerdeki mezbahanelere, mezarlıklara gibi yerlere gönderdik. Hepsi oralarda buldukları bir sobanın kenarında uyuyorlar. Böylesine bir yapı olmasına rağmen yine de Samsun Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin en fazla yatırım harcaması yapan yüksek belediyelerden bir tanesidir. Bunlar daha da iyi olacak."

GÜLSAN SANAYİ'NİN ARTIK DURMA ŞANSI YOK

Şehirin merkezinde kalan Gülsan Sanayi esnafının ne pahasına olursa olsun taşınacağını söyleyen Başkan Yılmaz, "Gülsan Sanayi'nin burada daha durma şansı yok. Ancak oranın taşınması ile ilgili "o parayı nasıl bulacaksınız da buraları istimlak edeceksiniz" diye kimse sormuyor. Halbuki ben Gülsan Sanayi'nin parasını Samsun halkından karşılayacağım. Bunu kimse sormuyor. Herkes Gülsan Sanayi nereye taşınacak onun peşinde. Biz bir yer göstereceğiz. İsteyen gider istemeyen gitmez. Ama biz herkesin istediği yeri herkese gösteremeyiz. Benim derdim oradaki esnafı mağdur etmemek. Herkes doğmamış çocuğa don biçmeye kalkıyor. Gülsan'ın kaldırılması ile ilgili iş, oranın nereye taşınacağından daha önemli. Ben yanlış iş yapmam. Sizler rahat olun." dedi.

Başkan Yılmaz'dan sanayi esnafına 'mağdur etmeme' güvencesi

Başkan Yılmaz'dan sanayi esnafına 'mağdur etmeme' güvencesi

Başkan Yılmaz'dan sanayi esnafına 'mağdur etmeme' güvencesi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim