• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan Yılmaz’dan Kadınlara "İş Kurun" Çağrısı

Başkan Yılmaz’dan Kadınlara "İş Kurun" Çağrısı
El Veren İnsanlar Derneği(ELVİNDER) ve Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "Kadın Liderler Akademisi Projesi'nin ikinci gününde programın...

El Veren İnsanlar Derneği(ELVİNDER) ve Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "Kadın Liderler Akademisi Projesi'nin ikinci gününde programın konuşmacısı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz oldu.

Programda tecrübelerini paylaşan Yılmaz, kadınlara seslenerek, "Ne pahasına olursa olsun iş kurun. Belediye olarak sizlere her türlü imkanı sağlamaya hazırız" dedi.

12 hafta sürecek olan Kadın Liderler Akademisi Projesi kapsamında hazırlanan eğitim programlarının ikini ayağı Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirildi. Programda konuşmacı olarak yer alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, düşüncelerini kadınlarla paylaştı. Sağlıklı nesillerin gelişmesinde güçlü, bilgili ve girişimci kadın ruhunun etkisinin çok büyük olduğunu belirten Yılmaz, "Bu nedenle sizlerin öncülüğünde ülkemizin ve kentimizin toplumsal sorunlarına karşı duyarlı, gelecek nesillerin daha donanımlı olması içinde milletimize rehber olmalısınız. Elbette yerel yönetimlerle istişare ve proje ortağı olarak hareket edecek, farklı meslek gruplarından katılımcılarla örnek bir topluluk oluşturacaksınız. Genç kızlarımız sizi örnek olacak ve ülkemiz onlarla daha yukarılara çıkacaktır" dedi.

"İMKAN VERİLDİĞİNDE KADINLAR HER ŞEYİ BAŞARIYOR"

Kadınlara imkan verildiğinde her şeyi başaracaklarına dikkat çeken Yılmaz, "Kadınlarımızın liderlik iddiası ile ortaya koydukları mücadeleye hep şahidiz. İnanın biz bile Genel Sekreter Yardımcımız Zennnube Hanımı atarken Samsun'da acaba nasıl karşılanır diye düşündük. Çünkü bunlar hep erkek işleri olarak görülüyor. Arazide hep erkekleri görmeye alıştığımız için kadınları gördüğümüzde yadırgıyoruz. Ama inanın kadınlar o alışılmış ezberi bozuyor ve üstlendiği görevi en iyi şekilde yerine getiriyor" diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR OLARAK HER TÜRLÜ İMKANI VERMEYE HAZIRIZ"

Kadın girişimci olarak Türkiye'nin dünyanın çok gerisinde olduğuna da dikkat çeken Başkan Yılmaz, " En iyi kadın girişimcilerin olduğu ülke Japonya imiş. Ben sizden şunu istiyorum. Ne olursa olsun iş kurun. Kendi işinizin sahibi olun. Belediye olarak sizlere her türlü imkanı sağlamaya hazırız. Bu konuda bizim İş Geliştirme Merkezimiz (İŞGEM) var. Siz yeter ki bir adım atın. Biz desteğe hazırız" ifadelerini kullandı. Kadınların sorularını yanıtlayan ve taleplerini de dinleyen Başkan Yılmaz'a günün anısına özel olarak yaptırılan plaket takdim edildi.

Başkan Yılmaz’dan Kadınlara "İş Kurun" Çağrısı

Başkan Yılmaz’dan Kadınlara "İş Kurun" Çağrısı

Başkan Yılmaz’dan Kadınlara "İş Kurun" Çağrısı

Başkan Yılmaz’dan Kadınlara "İş Kurun" Çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim