• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Yılmaz: “Yatırımlar Köylere Göçü Tetikleyecek”

Başkan Yılmaz: “Yatırımlar Köylere Göçü Tetikleyecek”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, köylerde yapılan alt yapı çalışmalarının sosyal boyutuna dikkat çekerek, "İhtiyaçlar tamamlandığında...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, köylerde yapılan alt yapı çalışmalarının sosyal boyutuna dikkat çekerek, "İhtiyaçlar tamamlandığında köyler tersine göç alabilir" dedi.

İlçelerdeki sorunların yerinde tespiti amacıyla gerçekleştirilen toplantılar Ladik ilçesi ile devam etti. Ladik Belediyesi Göl Tesisleri'ndeki toplantıya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, AK Parti Ladik İlçe Başkanı Fikret Baştan, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, daire başkanları ile il ve ilçe belediye meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İçme suyu sorunu kronikleşmiş hiçbir mahalle kalmaması gerektiğini dile getirerek, "Ancak 3-5 hanenin yaşadığı, sokaklarında kedi köpek bile olmayan mahalleler var. Buralardaki su sorununu çözmek için belki 3-5 trilyon lira masraf yapmanız gerekiyor. İşte bunu iyi anlatmak lazım ve farklı alternatifleri değerlendirmek lazım diye düşünüyorum. Ama bir de bunun sosyal boyutu var tabi. Köylerde bu alt yapı ihtiyaçları tamamlandığında gelecek de bir ters göç alabilir köyler. Köyleri sadece bugünkü şartları ve nüfusları ile düşünmemek gerekiyor. Ulaşım imkanlarının iyileşmesi ve araç sahipliği arttıkça insanlar artık Ladik'in en uzak köyünde de yaşasa, sabahleyin Ladik'teki işine gidip gelme imkanı varsa, köyünde yaşamayı ilçede yaşamaya tercih edebilir" diye konuştu.

Başkan Yılmaz 35 yıldır devletin parası ile halka hizmet götüren kurum ve kuruluşlarda çalıştığını anımsatarak, "İl Özel İdarelerinin kapanması ve yetkilerinin büyükşehir belediyelerine geçmesiyle son 2 yıldır önemli işlere imza attık ve gece-gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Bu yapılan hizmetlerin bedeli bizim gelirlerimizin üzerinde ve zaman zaman borç alarak, kredi çekerek bu büyük hizmetleri götürüyoruz" şeklinde konuştu.

"GÜLSAN SANAYİ CENAZESİNİ KALDIRMAMIZ GEREKİYOR"

Şehirlerin hayatında bütün meselenin köylerin sosyalizasyonu olmadığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: "Bakın Samsun'da şu anda Gülsan Sanayi Sitesi diye bir cenaze var. Bir teneke mahallesi. Burada insanların mülkleri var. Eğer bu cenazeyi kaldıracaksak, burayı temizleyeceksek, kamulaştırma bedellerini takır takır ödeyeceğiz. Bedeli 150 milyon lira. Bulacağız bu parayı. Bu para hiçbir belediyenin olmadığı gibi Samsun'un da kasasında olmaz. Bu para uygun şartlarda bir banka kredisi ile temin edilecek ve bu proje realize edilecek. Bunun için biz büyük resme bakarak ve hizmet politikamızı da göz önünde bulundurarak işlerimizi her türlü zorluğa rağmen sıkıntı çekerek çözüyoruz. Bu bizim işimiz."

Başkan Yılmaz: “Yatırımlar Köylere Göçü Tetikleyecek”

Başkan Yılmaz: “Yatırımlar Köylere Göçü Tetikleyecek”

Başkan Yılmaz: “Yatırımlar Köylere Göçü Tetikleyecek”

Başkan Yılmaz: “Yatırımlar Köylere Göçü Tetikleyecek”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim