• BIST 9461.31
  • Altın 2492.122
  • Dolar 32.5992
  • Euro 34.8003
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Yılmaz: Üretim ve ihracatta başarı bizi bekliyor

Başkan Yılmaz: Üretim ve ihracatta başarı bizi bekliyor
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, geçmişteki gibi üreten ve ürettiğini ihraç eden bir şehir haline gelecek, özgüvenlerini yeniden...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, geçmişteki gibi üreten ve ürettiğini ihraç eden bir şehir haline gelecek, özgüvenlerini yeniden yakalayacaklarını söyledi. Bunun için kamu ile birlikte sanayici ve işadamlarının birlikte mücadele etmesi gerektiğini belirter Yılmaz, üretim ve ihracatta Samsun'u önemli başarıların beklediğini kaydetti.

Çarşamba ilçesinde faaliyet gösteren Özyılmazlar Fındık Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Yılmaz, tirit gecesi düzenledi. Geceye Samsun Valisi İbrahim Şahin, Başkan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Fahrettin Ulusoy, Belediye Meclisi Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, çok sayıda sivil toplum kuruluşu yöneticisi, işadamları ve bürokratlar katıldı.

Yemeğin ardından Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'daki gelişim ve değişimle ilgili bilgiler verdi. Son 10 yılda çok önemli değişimler olduğunu belirterek, "'Yaptıklarımızı asla yeterli görmüyor, daha fazlası ve iyisi için çabalıyoruz. Bazen geriye yaslanıp şehrin geleceği adına çok karamsar ve kötümser olmamalıyız. 10 yıl içinde Türkiye'nin 30 tane şehriyle mukayese ettiğimizde Samsun'da, hakikaten çok gelişmiş ve öne çıkmış sektörler var. Bunlar sağlık, spor, turizm ve ulaşımdır. Sağlıkta Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin en prestijli ve avantajlı şehri haline geldi. Dokuz tane özel hastanemiz var. Bu hastanelerimizde, toplamda 4 bin 500 yatak kapasitesine ulaştık. 4 bin 500 yatak, Türkiye'nin ilk 10 şehrindeki ortalamanın üzerinde bir kapasitedir. Diğer şehirlerden daha hızlı davranıp sağlıkta başarılar elde etmemizi saplayan özel hastane yatırımcılarını tebrik etmek lazım.'" dedi.

'SPOR VE TURİZMDE BAŞARILIYIZ'

Turizm altyapısını da olumlu etkileyecek spor altyapısında Samsun'un, Türkiye'nin ilk 10 şehrinin de üzerinde bir ortalamaya sahip olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, "'Bundan 10 sene önce, sadece 1960'lı yıllarda yapılmış bin 400 kişilik Yaşardoğu Kapalı Spor Salonu'ndan başta salonumuz yoktu. Şimdi ise 7 bin 500 kişilik yeni Yaşar Doğu Spor Salonu, 2 bin 500 kişilik Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu, uluslararası olimpik yüzme havuzumuz var. 33 bin kişilik stadyumumuzun buz pateni, okçuluk, atıcılık, atletizm inşaatları devam ediyor. 325 dönümlük arazide, dokuz çukurlu golf sahasını altı ayda bitirdik ve müsabakalara hazır hale getirdik. Önemli bir sektörel gelişme de turizm altyapısında oldu. Son beş yıl içinde, beş yıldızlı üç tane otelimiz var. Bu zaman zarfında İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'nın dışında, üç tane beş yıldızlı otel yapılmış ve hizmete girmiş başka bir şehir gösteremezsiniz.'" diye konuştu.

'İHRACATTA ÖNÜMÜZDE HİÇBİR ENGEL YOK'

Samsun'un hızla geliştiğine de değinen Başkan Yılmaz, "'Dizimizi dövmeyi bırakıp başarı öykülerimizi konuşalım ve gurur duyalım. Bu avantaj ve güzelliklere baktığımızda bize düşen şey, doludizgin üretmek ve ürettiğimizi satacak pazarlar bulmaktır. Pazar konusunda Samsun'un sıkıntısı var. Aslında bu sorunu, Rusya ile havayolu bağlantısı sağlayarak çözmek üzereydik ancak Rusya krizinin çıkmasıyla hesaplarımız askıda kaldı. Rusya krizi olmasaydı, kuzey sahillerde ihracat yapabilecek fırsatlar araştıracaktık ama krizin en kısa zamanda sona erip ilişkilerin normalleşeceğini düşünüyorum. Üretim ve ihracat konusunda hiçbir şehre güvenmeyip sadece Samsun'a güveniyorum.'" ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz: Üretim ve ihracatta başarı bizi bekliyor

Başkan Yılmaz: Üretim ve ihracatta başarı bizi bekliyor

Başkan Yılmaz: Üretim ve ihracatta başarı bizi bekliyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim