• BIST 9450.21
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan Yılmaz: Samsun’u estetik güzellikle donatacağız

Başkan Yılmaz: Samsun’u estetik güzellikle donatacağız
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kenti estetik değeri yüksek modern bir şehir görünümüne kavuşturmak için mantolama çalışmalarına...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kenti estetik değeri yüksek modern bir şehir görünümüne kavuşturmak için mantolama çalışmalarına hız vereceklerini söyledi. Başkan Yılmaz, yapılacak çalışmalar sayesinde 1.5 yıl içinde estetikte Samsun'un büyük mesafe kat edeceğini belirtti.

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük metropolü ve Milli Mücadele'nin başkenti Samsun'da şehir estetiği ile ilgili çalışmalar sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Estetik Kurulu'nun Çiftlik Caddesi'nde başarıyla uygulayarak çağdaş bir görünüm kazandırdığı bina montolamasına 2016 yılında da devam edilecek. Eski binaların daha şık görünmesini sağlayacak mantolama çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, çalışmaların 100. Yıl Bulvarı, Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Bulvarı'nda da başlayacağını kaydetti. Kentin ana bulvarları ile göz bebeği alanlarda hayata geçecek mantolamaların 1.5 yılda tamamlanmasını planladıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, bu çalışmaların da tamamlanmasıyla kent estetiği konusunda Samsun'un önemli mesafe kat etmiş olacağını vurguladı.

Mantolamada en büyük sorunun işi yapacak taşeron firma alt yapısı olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Mantolama konusundaki çalışmalar sadece 100. Yıl Bulvarı değil, Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Bulvarı gibi alanlarda da başlayacak. Önümüzdeki 1.5 yıl içinde bu konuda büyük mesafeler kat edeceğiz. Çiftlik Caddesi'nde elde ettiğimiz başarı, dikkatli ve özenli çalışmanın, bir kararlılığın sonucudur. Ama üzülerek şunu söyleyeyim, mantolama konusunda bu işi yapacak, istediğimiz estetiği ortaya koyacak taşeron firmalar, henüz daha yeteri kadar oluşmadı. Yaptığımız ihalelere istediğimiz kadar katılım olmuyor. Olmayınca ihale, bir iki kişinin elinde kalıyor. Onların da ellerindeki küçük ekiplerle bu işin altından kalkmaları zaman alıyor. Çiftlik caddesinde bir yılda bitirilebilecek iş, iki yıl sürdü. Çünkü taşeron firma ekip bulamıyor. Donanımlarını artıramıyor."

ŞEHRİMİZİN PRESTİJİ YÜKSELECEK

Binaların dış cephelerinin proje dahilinde giydirilmesiyle kentin modern görüntüye kavuşup prestijinin artacağını vurgulayan Başkan Yılmaz, şunları kaydetti: "Çiftlik Caddesi'nde yaptığımız çalışma, cadde AVM ile sonuçlandı. Restorasyon ve rekreasyon çalışmalarımız ile halkımız, çağdaş bir alana kavuştu. Kent mobilyaları da cadde AVM'ye ayrı bir güzellik kattı. Şimdi de benzer şekilde kentimizin ana arterleri ile Cumhuriyet Meydanı'nı estetikle buluşturacağız. Böylelikle şehrimizin merkezinin hem estetiği artacak hem de prestiji yükselecek. Aynı zamanda mantolama çalışmaları, şehrimizin turizm rantını ve gayrimenkullerin değerini de olumlu yönde etkileyecek. Samsun'u estetik güzellikle donatacağız. İnşallah gelecek, geçmişten daha iyi olacak."

Başkan Yılmaz: Samsun’u estetik güzellikle donatacağız

Başkan Yılmaz: Samsun’u estetik güzellikle donatacağız

Başkan Yılmaz: Samsun’u estetik güzellikle donatacağız

Başkan Yılmaz: Samsun’u estetik güzellikle donatacağız

Başkan Yılmaz: Samsun’u estetik güzellikle donatacağız

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim