• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan Yılmaz: “Çok Zorda Kalmadıkça Kredi Kullanmayalım”

Başkan Yılmaz: “Çok Zorda Kalmadıkça Kredi Kullanmayalım”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanlarına seslenerek, faizlerin yükseldiğini ve çok zorda kalmadıkça banka kredisi...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanlarına seslenerek, faizlerin yükseldiğini ve çok zorda kalmadıkça banka kredisi kullanmamaları gerektiğini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılı Mart ayı 6. Birleşiminin 1. Oturumunu Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında yapıldı. Gündem maddelerine geçilmeden önce konuşma yapan Başkan Yılmaz, dün akşam Ankara'da yaşanan bombalı saldırıya tepki göstererek, terörü kınadı.

"O KATİLLERİ VE ARKASINDAKİLERİ LANETLİYORUM"

Başkan Yılmaz, "Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden 37 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Akşam evde annesini babasını bekleyen çocuklar, terörde katledilmiş oldukları haberini alıyorlar. Günahsız bir şekilde durakta beklerken veya şehir içindeki otobüse binmiş evine gitmeye çalışan insanımızı katleden bu hain saldırıyı nefretle kınıyorum ve lanetliyorum. Allah belalarını versin diyorum. Türkiye'yi Arap baharı denen yaklaşık 5 yıldır Tunus'ta başlayan, onu takip eden Kuzey Afrika ülkelerinde Libya'da, Mısır'da, Suriye'de sonra Irak'ta Orta Doğu'da başlamış olan ve Orta Doğu'ya yeni bir düzen getirmeye dönük olan bir uluslararası komplonun bir parçası haline dönük girişim olduğunu hepimiz biliyoruz. Türkiye'yi de bu Orta Doğu'ya yeni şekil vermeye yönelik olan bu komplo teorisinin içersine sokmaya çalışanlara Rabbim inşallah fırsat vermeyecek diye düşünüyorum. Şehirlerde toplu halk katliamlarına kalkıştılar. Halkı galeyana getirebilmek, travma oluşturabilmek için. Dertleri Türk milletinin yapı taşı olan birliğini ve beraberliğini yerinden sökebilmek ama Rabbim onlara hiç bir zaman fırsat vermeyecek. Yüreğimden gelen sesle meclis üyelerimizin huzurunda o katilleri ve arkasındakileri lanetliyorum. Allah, terörden zarar görmüş masum vatandaşlarımıza sabır versin. "Biz Ankara'da bu saldırıyı yapabiliyoruz. Türkiye'nin her yerinde de yapabiliriz" gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Biz seçilmiş yerel yöneticilere büyük görev düşüyor. Bu tür tezgahlara ve komplolara halkımızın itibar etmemesi için her platformda sağduyu çağrısını yenilemeliyiz. Devletimizin ve milletimizin duruşu ile huzurumuzu bozmaya çalışanlar helak olacaklar" dedi.

Mart ayından sonra çalışmalarına hız vereceklerini ifade eden Başkan Yılmaz, "Yaklaşan bahar, yaz mevsimi yoğun bir şekilde bizi kış koşullarından yaz koşullarına doğru itiyor. Varlığımızın sebebi olan yani yerel yönetim olarak daha fazla hizmeti ve daha fazla arazide, kırsalda bir takım ürün hizmetleri ortaya koymamıza müsait şartların arifesindeyiz. İçinde bulunduğumuz 15-20 günden sonra daha uygun şartlarda hizmet ve iş yapabileceğimiz günlere doğru yaklaştık. O bakımdan bütün ekiplerimizi, bütün belediye başkanı kardeşlerimizi, belediyelerimizin iş güçlerini bu önümüzdeki zaman içerisinde yani Nisan ayı ile başlayan Eylül sonuna kadar devam eden bu süre içersinde yoğun bir şekilde üretmeye çalıştığımız hizmetleri üretme çabası ve gayreti içersinde olacağımızın bilinmesini istiyorum. 24 aydır köylerimize ve ilçelerimize hizmet etme yarışı içinde koşturuyoruz. Köylerimizde ve ilçelerimizde yürüttüğümüz hizmetleri aynı tempo ile devam ettireceğiz. Zaman zaman kaynak sıkıntısı nedeniyle işlerimizi yavaşlıyor. Bu sene geçtiğimiz seneye oranla belki hacim itibariyle az iş hedefleyebiliriz. Çünkü dikkatli gitmemiz lazım. Hükümetimiz de sıkı para politikaları uyguluyor. Enflasyonun tahrik edici içinde bulunduğumuz bu sürecin güvenlik güçlerimizin harcamalarına ve ülkemizi bölmeye çalışan kötü niyetlilere karşı verilen mücadelede ülke ekonomisinin üzerine yansıttığı boyutu da düşünerek daha dikkatli harcama yapmalıyız" diye konuştu.

"ZORDA KALMADIKÇA KREDİ KULLANMAYALIM"

Faizlerin yükseldiğini çok zorda kalmadıkça banka kredisi kullanmamaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Yılmaz, "İller Bankası'nın şartları biraz daha uyumlu. Özellikle ilçe belediye başkanlarıma buradan sesleniyorum. Bu süreci biraz daha dikkatli yönetmemiz gerekiyor. Köylerimizden bir daha ki sene bozulacağını düşündüğümüz işlere para harcamamaya çalışıyoruz. İlçelerimizi sürekli geziyoruz. 2015 yılı içerisinde sadece yama malzemesi dediğimiz sathi kaplamaların tamiratı ile ilgili işe biz 20 milyon TL para harcamışız. 20 milyon TL yama yaptığımız yerleri tek tek envanterini çıkartsak ve buraları insansız hava aracı ile yukarıdan çeksek ve sizin önünüze koysak yüzde 90'ı şuan yok. Yaptığımız yama tamiratların yüzde 90'ı şu anda yerinde yok. Çünkü yama bizim gibi rutubetli bir şehirde tutmuyor. Yamaya inanılmaz derecede masraf yapmanın gereği olmadığını arkadaşlarıma talimat verdim. Köylerimizde kasabalaşmış köy yapma işine devam edelim diyorum. Bu köylerimize çok büyük katkı sağlıyor" şeklinde konuştu.

2019 yılına Samsun'u her şeyi ile hazırlamaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Yılmaz şöyle konuştu: "Hedeflerimiz hep 2019. 2019 Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş 100. Yıl dönümünün Samsun'a özgü bir versiyonudur. 2023 yılının Samsun versiyonudur. Yani biz kurtuluş mücadelesini 1919 yılında Samsun'da başlattıysak, 100. yıl diye kendimize 2019 yılını koymalıyız. Önümüzdeki 3 sene içerisinde sosyalizasyon hedeflerini bir modern Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır bir şehrin ihtiyaç duyduğu donanımları önümüzdeki 3 senenin içerisinde bitirmek gibi bir hedefimiz var. Yol alt yapısı, köylerin içme suyu sosyalizasyonu, kentte olması gereken turizm, kültür, sanat gibi alt yapı ihtiyaçlarını özellikle spor alt yapı ihtiyaçlarının hepsini planladık. Tesadüfi bir şeyler çizerek hesaplar ortaya koymadık. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a 2017 yılındaki olimpiyat gerekçesiyle sportif alt yapımızı bitirmemizi söyledim. Sağlık alt yapımız zaten Türkiye ortalamasının çok üzerinde, eğitim alt yapımız Türkiye ortalamasının üzerinde, ulaşım alt yapımız da hemen hemen kentsel ölçekteki alt yapımız Türkiye ortalamasının çok üzerinde. O zaman biz spor alt yapımızın eksikliklerini, köylerimizdeki özellikle içme suyu meselesini tarih olma durumuna getirirsek, bu 2019 yılında Samsun'a yakışan bir resim olur diye düşünüyorum."

Başkan Yılmaz'ın konuşmasının ardından komisyondan geçen gündem maddeleri tek tek okunarak oybirliği ile kabul edildi.

Başkan Yılmaz: “Çok Zorda Kalmadıkça Kredi Kullanmayalım”

Başkan Yılmaz: “Çok Zorda Kalmadıkça Kredi Kullanmayalım”

Başkan Yılmaz: “Çok Zorda Kalmadıkça Kredi Kullanmayalım”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim