• BIST 9524.59
  • Altın 2523.397
  • Dolar 32.5629
  • Euro 34.6325
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Yılmaz: “550 Km Köy Yolu Çamurdan Kurtarıldı”

Başkan Yılmaz: “550 Km Köy Yolu Çamurdan Kurtarıldı”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bir yıla yakın bir zaman diliminde çamurdan geçilmeyen 550 kilometre köy yolunu beton ve sıcak...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bir yıla yakın bir zaman diliminde çamurdan geçilmeyen 550 kilometre köy yolunu beton ve sıcak karışılma kapladıklarını belirterek, "Yolu yap bir sene sonra tekrar bozulsun dönemi bitti" dedi.

Şehrin sorunlarının konuşulduğu ve her ay düzenlenen Samsun eşrafı buluşması bu kez Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın ev sahipliğinde Atakum Tuğra Cafe'de gerçekleştirildi. Buradaki toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Turan Çakır, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İller Bankası Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, AK Parti İlçe Başkanları, STK temsilcileri ve iş adamları katıldı.

"2015'TE 400 KM BETON YOL, 150 KM DE SICAK KARIŞIM YAPTIK"

Kahvaltıda konuşan ve şehri Samsun halkı ile birlikte yönettiklerini, sorunları istişare ederek daima birlikte çözdüklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, köylerde yapılan yol, kanalizasyon ve içme suları çalışmalarını anlattı. Başkan Yılmaz, "Geçen sene il genelinde yeni bir metot geliştirdik. Açıyorum telefonu transmikser veya beton santraline bana getir diyorum şuraya 50 metreküp beton hemen getiriyor. Şakır şakır döküyor. Beton işine girdik bu yıllarda. Geçtiğimiz sene içerisinde 400 kilometreye yakın beton yol yaptık. 150 kilometreye yakında sıcak karışım. 550 kilometre köy yolunu çamurdan kurtarıp vatandaşımızın kullanımına açtık. Yolu yap bir dahaki sene yeniden bozulsun türden de değil. Tekrar bozulmayacak yollar yaptık. Böyle bir metot başlattık. Bu metotla biz Samsun'u yol, alt yapı ve kanalizasyon alanında Türkiye'nin diğer şehirlerinden farklı bir standarda getireceğiz" diye konuştu.

"BİR KÖYÜN SU İŞİNİ ÇÖZMENİN MALİYETİ 2.5 MİLYON TL"

İçme suyu sorununa da değinen Başkan Yılmaz, "Biz ilçelerimizi dolaşıyoruz. Dün Tekkeköy'deydik. Tekkeköy'ün sorunlarını koyduk önümüze. Tekkeköy'de önümüzdeki süreçte yapmamız gereken işleri alt alta koyduk. Bu toplantıda en çok ilgimi çeken şeylerden bir tanesi, hızla susuz köy bırakmama yönünde yol aldığımız çaba. Samsun'un bin tane mahallesi var. Bunların içinde su sorununu kendi çabalarıyla çözenlerinin tümünün ki bunların sayısı aşağı yukarı iki yüzü buluyor, o köylerin içtiği sularla ilgili konularda daha sağlıklı, daha hijyenik, içilen suyun kalitesinden tereddüt etmediğimiz bir hale getirmek için bir uğraş veriyoruz. Bir tane köyün su işini çözmenin maliyeti 2.5 milyon TL. Bir köyün içme suyu meselesi 2.5 milyon TL tutuyorsa hakikaten işimiz zor demektir. Ancak o zorluk bizi hizmetimizden asla alıkoymadı koyamaz da" ifadelerini kullandı.

"DEVLETİMİZ TÜM GÜCÜYLE TERÖRLE MÜCADELE EDİYOR"

Son olarak Türkiye'de yaşanan terör sıkıntısına da değinen Başkan Yılmaz, şunları söyledi: "Çok şükür Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, hükümetimizin başbakanı, hükümetimizin bütün üyeleri, bürokratlarımız ve güvenlik güçlerimiz bütün gücüyle, bütün enerjisiyle, bugüne kadar yapılmışların çok üstünde bir hamleyle terörle mücadelede çok güzel başarılar elde ediyor. Eskiden bu senkronizasyon yoktu. Kara Kuvvetleri başka telden çalıyordu, Hava Kuvvetleri başka telden çalıyordu. Cumhurbaşkanı talimat verse bile en uçtaki komutan ya onlar öyle diyor ama bu iş böyle değil deyip orada fetva veriyordu."

Başkan Yılmaz: “550 Km Köy Yolu Çamurdan Kurtarıldı”

Başkan Yılmaz: “550 Km Köy Yolu Çamurdan Kurtarıldı”

Başkan Yılmaz: “550 Km Köy Yolu Çamurdan Kurtarıldı”

Başkan Yılmaz: “550 Km Köy Yolu Çamurdan Kurtarıldı”

Başkan Yılmaz: “550 Km Köy Yolu Çamurdan Kurtarıldı”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim