• BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Yeni’den Esnafa Destek Sözü

Başkan Yeni’den Esnafa Destek Sözü
AK Parti Adana İl Başkanı Av.Fikret Yeni, Ceyhan'da çıkan büyük yangında iş yerleri tamamen yanan esnaf ile okul kantinlerinin kiraları konusunda sıkıntı...

AK Parti Adana İl Başkanı Av.Fikret Yeni, Ceyhan'da çıkan büyük yangında iş yerleri tamamen yanan esnaf ile okul kantinlerinin kiraları konusunda sıkıntı yaşayan esnafa, sorunlarının yasal yoldan çözümü konusunda destek sözü verdi.

İl Başkanı Yeni, Adana ESOB ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek nezaretinde ziyaretine gelen Ceyhan Keresteciler, Marangoz ve Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Tayfun Eker ve Adana Kantinciler ve Sabit Simitçiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Tunç'tan, üyelerinin mağduriyetleriyle ilgili sıkıntılarını dinledi.

İl Başkanı Fikret Yeni'ye Adana Esnaf ve Sanatkarları'nın sorunları ve çözüm önerileri konusunda bir dosya veren Birlik Başkanı Nihat Sözütek, Adana ve Ankara'da esnaf dükkanlarında çıkan yangınların, iş yerlerinin aynı şekilde baraka özelliğinde bulunması ve sigortasız olmaları nedeniyle, doğrudan afet yardımından mahrum kaldıklarını, ancak afet sonucu yüzlerce dükkan sahibi esnaf ile çalışanlarının da mağdur olduğunu, bu sorunu da ancak Hükümet ile belediye başkanlarının destekleriyle çözebileceklerini söyledi.

Başkan Yeni de, Ceyhan'da yangında kül olan dükkanların arsasının özel mülkiyet olması nedeniyle aynı yerde yeniden inşa edilmesi yerine ilçede bir başka arsada yeni bir Keresteciler Sitesi oluşturmanın daha doğru olacağını, bu konuda da hem Ceyhan Elçe hem de Adana Büyükşehir Belediyesi'ne sorumluluk düştüğünü söyledi. Yeni, "Biz, Hükümet olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın, küçük esnaf sitelerine yönelik alt ve üst yapı ve hibe yardımı desteklerinden yararlandırarak esnafımıza yardımcı oluruz. Ancak, sitenin yapılacağı arsa ve imar konusunda sorumluluk ilçe ve büyükşehir belediyelerinde. Her iki başkanın da Ceyhan esnafı için sorumluluktan kaçmayacağına inanıyorum. İnşallah, site yapılacak arsa üzerindeki imar sorunu da aşılırsa, Hükümetimizin desteğiyle Ceyhan'a yakışır yeni bir esnaf sitesini de inşa etmiş oluruz" dedi.

Kantinciler ve Sabit Simitçiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Tunç da, okul kantinlerinin kiraları konusunda esnafın büyük sıkıntılar yaşadığını, bu meselenin yönetmeliğe uyularak, doğru tespit ve kararlar alınarak çözülebileceğini belirterek, İl Başkanı Yeni'den destek istedi.

Başkan Yeni de, okul kantinlerinin de ihale yönetmeliği doğrultusunda kiraya verildiğini, bu sorunun kantinci esnafının kendi arasında çözülebileceğini ifade ederek, bunun dışında yasal olmayan bir durum varsa kendilerine bildirmeleri halinde ilgililer hakkında derhal işlem başlatacakları sözünü verdi.

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek de, Birliğe bağlı esnaf ve sanatkar odalarının sorunlarının çözümü konusundaki destek sözü ve kendilerine gösterdikleri sıcak ilgi ve alaka dolayısıyla AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni'ye teşekkür etti.

Ziyarette, Ak Parti, Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Adana İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özmansur ile Adana ESOB Genel Sekreteri Sema Kartalmış da hazır bulundu.

Başkan Yeni’den Esnafa Destek Sözü

Başkan Yeni’den Esnafa Destek Sözü

Başkan Yeni’den Esnafa Destek Sözü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim