• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Yazıcı: "Maziden ders almadan gelecek çizilemez"

Başkan Yazıcı: "Maziden ders almadan gelecek çizilemez"
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Yaşlılara Saygı Haftası'na özel kutlama programı düzenledi.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Yaşlılara Saygı Haftası'na özel kutlama programı düzenledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Büyüklerimiz bizim hafızamız, geçmişimiz, geleceğimizi aydınlatacak en büyük bilgi hazinemizdir. Geleceği çizebilmenin tek yolu ancak ve ancak maziyi bilmekten geçiyor." dedi.

Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi'nde düzenlenen programa AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı ile Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'nın takip ettiği yaşlılar ve Yaşlılar Merkezi'nin misafirleri katıldı. Program, Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Protokol konuşmalarının ardından Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi ve Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi korosu, geçmişten günümüze eserleri koroda birlikte seslendirdi. Bu yılın temasını oluşturan gelin-kaynana ilişkilerini konu alan röportajlar, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ve Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi konulu slaytların ardından, günün anısına pasta kesildi.

Tuzla'da Büyüklerimizin Yaşam Sevinci Hiç Kaybolmuyor

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yaşlılar Komisyonu'ndan sorumlu gönüllü Meral Özdemir, Tuzla Belediyesi'nin yaşlılara yönelik hizmetleri hakkında bilgi verdi. Özdemir, "Sizlerin de bildiği gibi yaşlılık dönemi itibar gerektirir, bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumda daha aktif olması ve yaşama bağlı olmaları gerekir. Bir ömrün büyük kısmını topluma hizmet ile geçirmiş bu güzel insanların yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemlerde ömürlerinin sununa kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Tuzla Belediyesi tarafından büyüklerimize bu haklar ve imkanlar verilmektedir. Tuzla'da yaşayan büyüklerimizin tüm ihtiyaçları tespit edilerek, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ve Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi tarafından giderilmektedir. Tuzla'da yaşlılarımızın yaşam sevincinin hiç kaybolmaması için tüm imkanları sağlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Dr. Fatma Yazıcı'ya sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.

Maziden Ders Almadan Gelecek Çizilemez

Ülkemizin geçmişte çeşitli sıkıntılar yaşadığını belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gelecekte bu sıkıntıların yaşanmaması için büyüklerimizin tecrübesi ve bilgisine ihtiyaç duyduğumuzu anlattı. "Maziden ders almadan gelecek çizilemez" vurgusunda bulunan Başkan Yazıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Sizler bizim hafızamız, geçmişimiz, geleceğimizi aydınlatacak en büyük bilgi hazinemizsiniz. Geleceği çizebilmenin tek yolu ancak ve ancak maziyi bilmekten geçiyor. Anne, baba ve geçmişiyle beraber hareket eden kimsenin geleceğinde mutlaka bir iz veya gelecekte iyi bir şey yapması mümkün olacaktır. Geçmişinden, büyüklerinden kopuk olanlar; hafızasını yitirmiş bir hasta gibidir. Geçmişiyle, büyükleriyle ve mazisiyle barışık olmayanların geleceğinin olmayacağını çok iyi bilen bir kardeşinizim. Ülke ve millet olarak gelecekte daha iyisini yakalayabilmemiz bizim sizden alacağımız bilgi ve birikimlerle mümkün olacak. Hiç kimseyi yalnız bırakmamaya çalışıyoruz. Kimsesiz, dul, yetim, engelli, çocuk, büyüklerimiz, her kesimle bu ülkede birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik bağıyla yaşamaya çalışıyoruz. Bu birlik ve beraberliğimizi ne kadar oluşturuyorsak coğrafyamızda ve dünyada, sizin maziden çok iyi bildiğiniz gibi ya terör belasıyla, ya kaotik bir ortamla, ekonomik krizle veya iç-dış odaklı bir sürü sorunla bizi her zaman kendi içimizde düşürmek istediler. Anneannem, 70'li yıllarda "Oğlum, bu akşam üniversiteden sağ salim geldi" diye şükrederdi. 80 milyonun birbiriyle kenetlenerek dünyada başaramayacağı bir iş yok. Siz değerli büyüklerimizin öğütlerine, geçmişte yaşanan sıkıntıların bir daha yaşanmaması için sizin tecrübenize ve bu bilgilerinizi bize, çocuklarımıza ve torunlarınıza anlatmanıza ihtiyacımız var. Yaşadığımız bütün sıkıntılardan ders alıp gelecekte o sıkıntıları bir daha yaşamamak için çocuklarımıza ve torunlarımıza, geçmişi iyi anlatmamız lazım. Bizim en büyük ihtiyacımız toplumun her kesiminin, hiç kimsenin bir başkasını ötekileştirmeden kardeşçe yaşayacağımız, en kararsız zamanlarda siz değerli büyüklerimizin yaşadıklarını değerlendirmemiz lazım. Maziden ders almadan gelecek çizilemez"

"Tecrübenizle, Bilginizle, Yaşadıklarınızla Bizlere Yol Gösteriyorsunuz

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, anneannesi ile yaşadığı çocukluk günlerinden anıları paylaşarak konuşmasına başladı. Anneannesinin kendisine ilk öğretmenliği yaptığını belirten Kan, "Ben burada yaşlı kimseyi göremiyorum. Genç, güzel insanlar görüyorum. Belki biraz daha kıdemli kıymetli büyüklerimizi görüyorum, tecrübe görüyorum. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Benim ilk öğretmenim rahmetli anneannemdi. Sonra Allah nasip etti, diplomalar aldım, doktora yaptım ama düşünüyorum da en önemli şeyleri bana rahmetli anneannem öğretmiş. Sizler bizim başımızın tacısınız. Hayat karmaşası içerisinde belki bunları size ifade edemiyoruz ama sizler bizim için kıymetlisiniz. Bizim öğretmenlerimizsiniz, tarih kitaplarının, romanların yazmadığı, belgesellerin anlatamadığı tecrübe sahibisiniz. Sizler tecrübenizle, bilginizle, yaşadıklarınızla bizlere yol gösteriyorsunuz, birer ışıksınız, birer kılavuzsunuz" şeklinde konuştu.

Başkan Yazıcı: "Maziden ders almadan gelecek çizilemez"

Başkan Yazıcı: "Maziden ders almadan gelecek çizilemez"

Başkan Yazıcı: "Maziden ders almadan gelecek çizilemez"

Başkan Yazıcı: "Maziden ders almadan gelecek çizilemez"

Başkan Yazıcı: "Maziden ders almadan gelecek çizilemez"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim