• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Yazgı, milletvekilleri ile projeleri inceledi

Başkan Yazgı, milletvekilleri ile projeleri inceledi
Aksaray Belediye Bakanı Haluk Şahin Yazgı, yapımı devam eden Piri Mehmet Paşa Çarşısını AK Parti Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti...

Aksaray Belediye Bakanı Haluk Şahin Yazgı, yapımı devam eden Piri Mehmet Paşa Çarşısını AK Parti Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile inceledi.

Milletvekilleri eski terminalin eski halini anımsayarak, "Şehirde yaşayan hemşehrilerimizde bilir ki burası kentin merkezinde kalmış, harabe ve tinerci yuvası idi. Şimdi ise ticaret ve iş merkezine dönmüş. Belediyenin en önemli adımlarından biri bu projeyi hayata geçirmesidir" diyerek Piri Mehmet Paşa Çarşısının yerinde bir proje olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Piri Mehmet Paşa Çarşısının altında 600 araçlık otopark olduğunu hatırlatarak, "Şehrimizin en büyük sorunlarından biri şehir içi trafiğinde park sıkıntısının olmasıydı. Bu projeyi hazırlarken yer altına oto park yapmak suretiyle 8 bloktan oluşan ve iş ofislerin yer aldığı bu projeyi başlattık. Tabi kolay olmadı. Buradaki mülk sahipleri ile tek tek görüşerek onların isteği doğrultusunda bu projeyi başlattık. Gördüğümüz gibi projemizin kaba inşaatı bitti. İnce işçilik ve iç tefrişat çalışmaları sürüyor. Bu yıl sonunda önce bitirilip hizmete açmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile Başkan Yazgı, Piri Mehmet Paşa Çarşısından sonra yapımı tamamlanan Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi ve tematik parkı alanına geçti. Başkan Yazgı, Aktivite Merkezinde hanımlara özel havuz, hamam ve fitnes salonu olduğu gibi aynı zamanda mesleki anlamda kendilerini geliştirebilecekleri kursların açılacağını belirtti.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Kadın Aktivite Merkezinde yaptığı inceleme sırasında, "Hanımlar burada kendilerini çok özel hissedecek. Burası için fırsat merkezi desek yanlış olmaz. Çünkü hanımlar hem spor yapmak için hemde açılacak meslek kursları katılmak için buraya gelecekler. Aksaray, 5 yıldızlı otel konforunda sosyal bir tesise kavuşuyor" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise, spordan sağlığa olmak üzere pek çok sosyal faaliyetlere ev sahipliği yapacak merkezin çevre illerde örnek gösterilecek projeler arasında olduğunu söyledi. Serdengeçti, yapımı devam eden tematik parkın ile modern mimari ve estetiği ile şehrin görünümüne renk katacağını belirtti.

Başkan Yazgı, milletvekilleri ile projeleri inceledi

Başkan Yazgı, milletvekilleri ile projeleri inceledi

Başkan Yazgı, milletvekilleri ile projeleri inceledi

Başkan Yazgı, milletvekilleri ile projeleri inceledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim