• BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Yazgı İstişare Toplantısı Yaptı

Başkan Yazgı İstişare Toplantısı Yaptı
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı ile birlikte Aksaray'ın ve kültürel değerlerin tanıtımı konusunda bayan meslek sahipleriyle...

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı ile birlikte Aksaray'ın ve kültürel değerlerin tanıtımı konusunda bayan meslek sahipleriyle değerlendirme ve istişare toplantısı düzenledi.

Toplantıya TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysun Akkurt, Aşkın Sırrı Somuncu Baba Filminin sanat yönetmeni Çiğdem Sonkurt ile avukatlar, mimarlar, gazeteciler, eczacılar, makine mühendisleri, inşaat mühendisleri ve çeşitli meslek gruplarına mensup çok sayıda hanım davetli katıldı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, hanımlara hitaben yaptığı konuşmada hanımların görüş ve fikirlerine çok büyük önem verdiklerinin altını çizerek, "Bizim amacımız valiliğimiz ve belediyemiz olsun Aksaray'ımızın tanıtımı konusunda elimizden gelenin en iyisini yaparak en üst noktaya getirmek. Aksaray'ın en büyük sıkıntısı marka değerini ortaya koyup bu marka değeri üzerinden yürüyebilmekti. Bu noktada biz çalışmalarımıza ilk başladığımız andan itibaren dedik ki; bizler için manevi önemi ve marka değeri olan Somuncu Baba hazretlerinin bir tanıtımını gerçekleştirelim ki onun üzerinden Aksaray'ımızı tanıtalım ve onun üzerinden de diğer illerden farkındalığımızı, farklılığımızı belirtelim dedik. Bu konuda bir düşüncemiz ve çalışmamız oldu. Somuncu baba hazretlerinin hayatını filme çekme konusunda bir çalışma başlattık. Nasıl Konya'da Hz. Mevlana varsa diğer illerimizde velilerimiz, evliyalarımız varsa Aksaray'da velimiz ve büyüğümüz olan Somuncu Baba Hazretleri var. Biz de bu çalışmaları bu noktada Aksaray'da devam ettirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Daha sonra toplantıya katılan davetliler Aksaray ve Somuncu Baba'nın tanıtımı için neler yapılabileceği konusundaki görüş ve önerileri dile getirdiler. Başkan Yazgı, hanımların yapacağı her görüş ve önerinin çok büyük önem arz ettiğini ve değerlendirileceğini ifade ederek katılımlarından dolayı tüm hanımlara teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim