• BIST 9645.02
  • Altın 2405.728
  • Dolar 32.594
  • Euro 34.7796
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Başkan Yavaş Esnafla Kahvaltıda Buluştu

Başkan Yavaş Esnafla Kahvaltıda Buluştu
Termal turizmde her geçen gün yıldızı parlayan Balıkesir'in Sındırgı ilçesindeki değişime esnafında ortak olmasını isteyen Belediye Başkanı Ekrem...

Termal turizmde her geçen gün yıldızı parlayan Balıkesir'in Sındırgı ilçesindeki değişime esnafında ortak olmasını isteyen Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, esnafla kahvaltıda buluştu. İhalesi ve yer teslimi yapılan Cumhuriyet Meydanı projesi hakkında esnafı bilgilendiren Başkan Yavaş, çalışmalarda esnafın anlayış göstermesini istedi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediyenin otelinde düzenlenen kahvaltıda esnafla buluştu. Esnaftan değişime ortak olmasını isteyen Başkan Yavaş, "Cumhuriyet Meydanında dükkanı bulunan, meydanın kahrını çeken, Sındırgı'nın olmazsa olmazları, siz esnaflarla beraber olmak istedik. Sındırgı'mızda son zamanlarda bize göre güzel şeyler oluyor, bu güzellikleri paylaşalım ki birlikte daha ileriye nasıl gidebiliriz. Sındırgı 1984 yılında sonraki kaybettiği ivmeyi ancak Turizmle kazanabilir. Biz bunu gördük, bunu yaşadık ve bununda nasıl yapılabileceği konusunda daha önce başkanlık yaptığım dönemde çalışmasını yapmıştık. Bunun meyvelerini şimdi almaya başladık. Bir yeri turizmle kalkındırmak istiyorsanız o bölgeyi turizm bölgesi ilan ettirmelisiniz ki devlet teşvikinden yararlansın. KDV ödemiyorsunuz, sigorta paylarını devlet ödüyor, elektriği yüzde 20 ucuz kullanıyorsunuz. Turizmle alakalı denildiğinde bunların yanında 49 yıllığına bedava arazi veriliyor. Ancak kalkınmalar böyle mümkün. Ardından yatırımcılar buraya geliyor" dedi.

Bigadiç eski belediye başkanının yatırım için kendi ilçesini değil Sındırgı'yı tercih ettiğini söyleyen Başkan Yavaş, "Bunun nedeni ise devlet teşviklerinden yararlanması. Devletin imkanlarını buraya getirmeliydik ve termal turizm bölgesi ilan ettirmemizle birlikte yatırımcılar ilçemizde yatırımlarını yapmaya başladı. Bugün gelinen neticede Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız A. Edip Uğur, Cumhuriyet Meydanının düzenlenmesi yapıyor. Meydan projesi 3 milyon lira. Önümüzdeki günler de çalışmalara başlanacak. Balıkesir'de ilk defa Büyükşehir meydan düzenlemesini ilçemizde yapıyor. Sizlerden de tek isteğim çalışmalar süresince anlayış göstermeniz. Meydan düzenlemesi bittiği zaman değişime sizlerin de ortak olmasını istiyoruz. Binaların cephe giydirmesi, Tabelaların düzenlenmesi. Termal turizm alanında esnafıyla, memuruyla birlikte hareket etmemiz lazım" dedi.

Başkan Yavaş ayrıca Sındırgı - Akhisar yolunun 102 Milyon liraya yapıldığını ve çalışmaların önümüzdeki günler de başlayacağını belirtti.

Başkan Yavaş Esnafla Kahvaltıda Buluştu

Başkan Yavaş Esnafla Kahvaltıda Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim