• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Yaşar, Yenimahalleli Kadınlarla Buluştu

Başkan Yaşar, Yenimahalleli Kadınlarla Buluştu
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalleli kadınları yalnız bırakmadı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalleli kadınları yalnız bırakmadı. Başkan Yaşar, önce Kent Koop Mahallesi Muhtarı tarafından düzenlenen etkinlikte ardından da Turgut Özal, Yeni Batı ve Kardelen Mahallesi muhtarlarının düzenlediği yemekte kadınlarla bir araya geldi.

Yenimahalle'de Dünya Emekçi Kadınlar Günü coşkuyla kutlandı. Etkinliklerin ilki Batıkent Meydan AVM La Mode Düğün Salonu'nda Kent Koop Mahalle Muhtarı Şükran Ayaz tarafından düzenlendi. Yüzlerce kadının coşkulu buluşmasına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eşi Azize Yaşar, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal ve Yaşlılar Federasyonu Başkanı İlhan Tezel de ortak oldu. Açılış konuşmasını yapan ev sahibi Şükran Ayaz, "Biz kadınlar istersek bir elimizle beşik sallarız, bir elimizle de dünyayı sallarız. Kadınlar özgür olsun. Biz cumhuriyet kadınlarıyız. Hiç kimseye eğilmeyiz. Güçlüyüz, güçlü duracağız" dedi.

"DEMOKRATİK LAİK İLKELERİ SONSUZA KADAR KORUYACAĞIZ"

Tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, "Ülkemizin içinde bulunduğu durum itibariyle her geçen gün umutlarımız maalesef daha da kırılıyor. Her geçen gün kadınlarımız tahrip ediliyor. Kadının sosyal hayattaki yeri kısıtlanıyor. Her geçen gün kadınlarımızın iş hayatlarındaki yeri zorlaşıyor. Halbuki bu ülkenin kuruluşunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları daha Avrupa ülkelerinde verilmeyen hakları, medeni hukukla, seçme ve seçilme hakkını vererek, kadınla erkeğin eşit yurttaş olduğunu gösterdi. Ama bugün gelinen noktada biat kültürüne inananların ülkemizi ne hale getirdiğini görüyoruz. İşte böyle bir ortamda Kadınlar Günü'nü kutluyoruz. Umutsuz olmaya hakkınız yok. Bu ülkenin demokratik, laik ilkelerini sonsuza kadar koruyacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Başkan Yaşar, programda tüm kadınlar adına Yaşlılar Federasyonu Başkanı İlhan Tezel'e çiçek verirken Eşi Azize Yaşar da tek başına 3 çocuk yetiştirmek için mücadele eden genç anne Aynur Ağtaşlı'ya çiçek verdi.

ETKİNLİKLER GÜN BOYU DEVAM ETTİ

Bir diğer etkinlik ise Botanik Düğün Salonu'nda Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Suna Sezer, Kardelen Mahallesi Muhtarı Ali Coşkunyürek ve Yeni Batı Mahallesi Muhtarı Fatma Bal tarafından düzenlendi. Yüzlerce Yenimahalleli kadının bir araya gelerek gün boyu eğlendiği yemekte kadınlara seslenen Başkan Yaşar, "Batıken'te verdiğim sözleri yerine getirmenin gururuyla karşınıza geldim. 2009'da 3 defa seçim çalışması için bu mahallelerimize geldim. Çalışmalar bittiğinde elbisemi değiştirdim. Her geldiğimde çamur içinde kaldım. Şimdi de dışarıda yağmur, kar yağıyor. Farkı hepiniz görüyorsunuz. Bugün Turgut Özal, Kardelen gibi mahallelerimiz herkesin ev sahibi olmak istediği bir bölge oldu. 2'nci sağlık ocağını da yakında açacağız. 3 sene içerisinde Batıkent'e çok büyük yatırımlarımız olacak. Batıkent artık otel konumunda değil. Biz verdiğimiz sözleri tuttuk. Bundan sonra yapılanları korumak da sizlerin görevi" dedi.

Başkan Yaşar, Yenimahalleli Kadınlarla Buluştu

Başkan Yaşar, Yenimahalleli Kadınlarla Buluştu

Başkan Yaşar, Yenimahalleli Kadınlarla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim