• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan Yanılmaz, Gazeteciler Gününde Kameramanlık Yaptı

Başkan Yanılmaz, Gazeteciler Gününde Kameramanlık Yaptı
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir araya geldiği medya çalışanlarının fotoğraf makinesi ve...

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir araya geldiği medya çalışanlarının fotoğraf makinesi ve kamerasını alıp çekim yaparak mesleklerinin zorluğunu ve bir o kadar da önemli olduğunu kaydetti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kentteki medya kuruluşlarında görev yapan gazeteciler ve aileleriyle Kültür Park Mamürat'ül Aziz Salonu'nda bir araya geldi. Gazetecilerle tek tek sohbet eden Başkan Yanılmaz, fotoğraf makinesi ile kameralarını da alarak kısa da olsa çekim yaptı. Bugünün çok güzel ve anlamlı bir gün olduğunu belirten Başkan Yanılmaz, çalışan gazetecilerin kendi haklarına sahip çıktığı 1960 yıllardan bugüne kadar her 10 Ocak'ta haberi yapan, emek veren, çalışan, fotoğrafı çeken o fertlerin gelecekte problemlerinin ne olduğunu, perde arkasında nelerin yaşandığı ve problemlerin giderilmesi için nelerin yapılması gerekeceği noktasında bir farkındalık oluşturulması açısından bugünün önemli olduğunu söyledi. Gazeteciler gününün nasıl doğduğunu aktaran Başkan Yanılmaz, "Esasında çalışan gazeteciler gününün doğması da çok enteresandır. Nasıl doğdu, nasıl gündeme geldi. Hikayesi 1960'da başlar. 212 sayılı kanun çıktığında o dönemin Babıali Gazetesi patronları gazetelerde çalışanların bu haklarını aldıklarında biz bunu altından kalkamayız diyerek Türkiye'de yayınlanan o dönemde 9 ulusal gazetenin 3 gün yayınlarını durdurmasıyla başlayan bir olaydır. Çalışan gazetecilere verilen hakları hazmedemediklerinden dolayı o yıl 10-11-12 Ocak da Türkiye'de yayınlanan o günkü Hürriyet, Milliyet, Cumhuriyet, Yeni Sabah gibi gazetelerin 3 gün yayınların durdurmasıyla başlayan enteresan bir olaydır. 3 gün yayın durdurulunca Babıali'nin yine çalışan fertleri, kameramanlar, yazarlar, köşe yazarları ve haber peşinde koşan gençler bir araya geliyorlar. Türkiye'de o 3 günlük süre içerisinde kendi gazetelerini çıkartıyorlar. Patronlar bir kenarda dururken bu defa çalışanlar çok zor şartlar altında matbaalarını da devreye koyarak kendi gazetelerini de çıkartıyorlar" diye konuştu.

"HEPİMİZİN ÖZNESİNDE ELAZIĞ VAR"

Bu özel günde bir araya gelmek istediklerini aktaran Başkan Yanılmaz, "Bu açıdan Elazığ'da haber peşinde koşan, köşesinde yazı yazan, fotoğraf çeken ve kamera arkasında en iyi pozisyonu yakalamak için gayret eden gazeteyi bugünde çıkartabilir miyim diyen siz değerli kardeşlerimizle bir araya gelelim dedik. Hepimizin öznesinde Elazığ var. Siz bir fotoğrafı çekerken inanıyorum ki Elazığ sevdası, aşkı ve muhabbetiyle o fotoğrafı çekiyorsunuz. Ben bu şehri dünyaya nasıl daha iyi tanıtabilirim diye kameraman kardeşlerimiz çekim yaparken o hissiyatı bütün hücrelerinde hissediyor. Bugün de hem 10 Ocak Çalışan Gazeteciler'in problemlerine bir farkındalık meydana getirelim, bir araya gelelim dedik" diye konuştu.

Daha sonra Başkan Yanılmaz kahvaltıya katılan gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Yanılmaz, Gazeteciler Gününde Kameramanlık Yaptı

Başkan Yanılmaz, Gazeteciler Gününde Kameramanlık Yaptı

Başkan Yanılmaz, Gazeteciler Gününde Kameramanlık Yaptı

Başkan Yanılmaz, Gazeteciler Gününde Kameramanlık Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim