• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Başkan Yalçın’ın İstiklal Marşının Kabulünün 95. Yılı Mesajı

Başkan Yalçın’ın İstiklal Marşının Kabulünün 95. Yılı Mesajı
Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yalçın, İstiklal Marşı'yla milletimizin destansı mücadelesini ölümsüzleştiren Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla andıklarını belirtti. Yalçın, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, değerli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyor, İstiklal Marşı'nın "Ulusal Marş" olarak kabul edilişinin 95. yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum. Vatanın her karış toprağını canı pahasına korumuş ve hiçbir zaman zulme boyun eğmemiş milletimizin destansı mücadelesi milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından İstiklal Marşı'yla ölümsüzleştirilmiştir. İstiklal Marşımız, milli mücadelenin en çetin dönemlerinde halkımıza büyük cesaret ve moral aşılamıştır. Mehmet Akif, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın" derken, milletimizin bağımsızlık yolunda çektiği zorlukları en çarpıcı biçimde ortaya koymuştur. Çekilen bütün bu acılar, sıkıntılar hepimize ders olmalı. Tarihimizden gerekli dersleri çıkarmalı ve medeniyet yarışın da daha üst sıralara nasıl geliriz, bunun mücadelesini vermeliyiz. Temennimiz o dur ki; genç nesillerimiz de örnek yaşayışı, imanı ve ahlakı ile milletimizin gönlünde taht kurmuş olan üstat Mehmet Akif'in yolunda ilerleyebilsinler, onun eşsiz eserlerinden faydalanabilsinler. Milletimiz kendisine armağan edilen İstiklal Marşı'nı daima kalbinde hissedecek, her zaman ve her yerde coşkuyla, gururla söyleyecek, bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden ve bayrak sevgisinden asla vazgeçmeyecektir. Milletimizin, birlik ve beraberlik içinde güzel bir geleceğe doğru yürüyüşünü emin adımlarla sürdüreceğine olan inancımla; İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını ve Mehmet Akif Ersoy'u, rahmetle ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim