• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan Yaktı’dan "Zeytin Dalı Harekatı" değerlendirmesi

Başkan Yaktı’dan "Zeytin Dalı Harekatı" değerlendirmesi
AK Parti Muş İl Başkanı Rahmetullah Yaktı, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin kentindeki PKK, YPG, PYD ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik...

AK Parti Muş İl Başkanı Rahmetullah Yaktı, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin kentindeki PKK, YPG, PYD ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"nı değerlendirerek, "Bu harekat tamamıyla PKK ve oradaki terör örgütlerine yönelik yapılan bir harekettir" dedi.

Gündeme ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı, bugün Afrin'de PKK, PYD ve diğer terör örgütlerinin oraya yerleştiğini söyledi. Operasyonun yapılamaması durumunda Afrin'e yuvalanan terör örgütlerinin, Türkiye için büyük bir tehdit oluşturacağını ifade eden Yatkı, "Afrin harekatı yapılmasaydı; yarın, öbür gün Afrin'deki yuvalanan PKK ve terör örgütleri, Türkiye için büyük bir tehdit oluşturacaktı. Bu tehditleri bertaraf etmek için Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; "Bir gece ansızın gelebiliriz." Evet bir gece ansızın geldi ve Allah'ın izniyle orada da askerlerimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı gayet güzel, diyaloglu ve anlaşmalı bir şekilde o kadar güzel hareket etti. Kara harekatı da başladı. Bugüne kadar sadece bir askerimiz şehit oldu. Ona da Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehitlerimizin olmasını istemiyoruz. Tabi ki bu bir operasyondur, operasyonun ismi de üzerinde Zeytin Dalı operasyonu. Oradaki insanlara zeytin dalı uzatmak, onları kucaklamak, onlara kesinlikle zarar vermemek üzere yapılan bir operasyondur" dedi.

"Operasyon sivillere değil, terör örgütlerine yapılıyor"

'Zeytin Dalı Harekatının" sivillere yönelik yapıldığı yönünde algı oluşturmaya çalışanların olduğunu ifade eden Yaktı, "Sağda, solda Kürt insanlara veyahut da oradaki sivil vatandaşlara karşı yapılan bir operasyon denilebiliyor, ama kesinlikle bunlar tamamıyla yanlıştır. Bu harekat tamamıyla PKK ve oradaki terör örgütlerine yönelik yapılan bir harekettir. Nasıl Türkiye içerisinde bugüne kadar yapılan hareketler, operasyonlar insanlara karşı yapılmamışsa, sivil vatandaşa karşı yapılmamışsa, Türk-Kürt ayrımı yapılmadan hiçbir vatandaşa bu operasyonlar yapılmamışsa, Afrin'de yapılan operasyonlar tamamıyla terör örgütlerine karşı yapılan bir operasyondur. Biz her sabah namazından sonra Fetih Suresini okuyoruz, dua ediyoruz askerlerimizin muzaffer olmaları için, zaferle dönmeleri için. Gece, gündüz biz bu dualarımızı ediyoruz. İnşallah Allah dualarımızı kabul edecektir. Askerlerimizin sağ salim ülkelerine dönmeleri için dualarımız devam edecektir. Muş halkı olarak hepimiz bu konuda seferber oluyoruz, dua ediyoruz ve bu operasyonun sağlıklı bir şekilde, hiçbir askerimizin burnu kanamadan bitmesini özellikle bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim