• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Yağcı’nın İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95. Yılı Mesajı

Başkan Yağcı’nın İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95. Yılı Mesajı
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Yağcı, destansı bir mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan İstiklal Marşı'nı, her Türk vatandaşının aynı aşkla söylemeye, yüreğinde taşımaya devam ettiğini ve bu coşkunun semalarımızda ilelebet yankılanacağını kaydetti. İstiklal Marşı'nın Türk milletinin imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın simgesi olduğunu ifade eden Yağcı, "Bizler Dirilişin, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'imizde her karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda, tarifi zor bu duyguyu tüm hemşehrilerimizle paylaşıyoruz. Türk milleti benliğini ancak ve ancak, kendi bayrağının gölgesinde bulabilir. İstiklal'e odaklanmak bu cennet vatana odaklanmayı gerektiriyor. Hangi millet tarihe damga vurduysa, bu damgayı vurmasıyla bir dönüm noktası idrak etmiştir. Türk milleti tarihe damgasını İstiklal Harbi ile vurmuştur. İstiklal Harbi İstiklal Marşı'nın temin ettiği mantık ve iradeyle kazanılmıştır" ifadelerini kullandı.

Bilecik Belediyesi tarafından her yıl İstiklal Marşı'nın kabulü yıl dönümü dolayısıyla güzel etkinlikler gerçekleştirdiklerini de hatırlatan Yağcı, şöyle devam etti:

"Hain emeller peşinde olanlar, yeni destanlar yazmaya muktedir bu millete tekrar İstiklal Marşı yazdıramayacaklardır. Bizler, bu cennet vatanın hangi şartlarda kurulduğunu en iyi şekilde bilen nesiller olarak, ülkemiz ve milletimizin huzurunu ve kardeşliğini kimsenin bozamayacağı inancını hep taşıyoruz. Bu bilinci her geçen gün ve her geçen yıl çocuklarımıza aktarıyor ve bu destanın ifade edildiği dizelerin kıymetini anlatma noktasında çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bilecik Belediyesi olarak bu yıl ilk okul ve ortaokul öğrencilerimiz arasında 10'uncusunu gerçekleştirdiğimiz "İstiklal Marşı'nı Ezbere Güzel Okuma Yarışmaları" bu faaliyetlerden bir tanesi. Bu yıl yine Bilecik'imizde ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklarımız arasında İstiklal Marşı'nı ezbere ve güzel okuma yarışması yaptık. Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy'u çeşitli etkinliklerle anarak, onun anısına Mehmet Akif Ersoy şiirleri yarışmaları da planlıyoruz. Böylece çocuklarımızı, İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmaları ile geleceğe en iyi şekilde hazırlamış oluyoruz ve bundan da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu düşünceler ile, topyekûn bir milletin duygularına tercüman olan, milletimizin Hürriyet ve istiklal fikrinin eşsiz abidesi olan İstiklal Marşımızın kabulü dolayısıyla, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Marşımızın yazarı vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim