• BIST 9571.39
  • Altın 2472.182
  • Dolar 32.463
  • Euro 34.5194
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Yağcı’nın "Hocalı Katliamı" Mesajı

Başkan Yağcı’nın "Hocalı Katliamı" Mesajı
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 26 Şubat 1992 tarihinde Ermenistan ordusu tarafından gerçekleştirilen "Hocalı Katliamı" ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 26 Şubat 1992 tarihinde Ermenistan ordusu tarafından gerçekleştirilen "Hocalı Katliamı" ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı mesajında, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Kasabası'nda yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesine ilişkin yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Dünya tarihine baktığımızda insanlığı hüzne sevk eden, insanın yaşam hakkına saldırıların olduğu birçok olayı görmekteyiz. Hocalı Katliamı, taşıdığı ifadede de belirtildiği şekliyle yakın tarihte yaşanan büyük katliamlardan birisidir. Günümüzde de komşu ülkelerimizde "Hocalı Katliamı'nı anımsatacak ve hatırlatacak birçok hazin olay gerçekleştiriliyor. Söz konusu katliam, Ermenistan ordusunun insan canının önemini hiç düşünmediği bir anlayış çerçevesinde hareket ederek, tarihlerine kara bir leke olarak eklenmiş bir olaydır. Gerçekleştirilen katliamda, Azerbaycan Cumhuriyetinin resmi açıklamasına göre gerçekleştirilen katliamda çocuk, kadın, yaşlı ve genç denilmeden yüzlerce insan yaşamlarını kaybetmiştir. Günümüzde dünyanın birçok noktasında özellikle İslam coğrafyasında gerçekleştirilen zulüm ve katliamlara karşı Türk ve İslam milletinin bir ve beraber olmasından başka bir çözüm kaynağı yoktur. "İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın" anlayışı çerçevesinde adaletle hüküm süren, değil bir can kıymak dünyaya 6 asrı aşkın bir sürede hoşgörü, sevgi kardeşlik ve medeniyet tohumları eken bir ecdadın bıraktığı topraklar üzerinde yaşayan nesiller olarak, söz konusu katliamı kınıyor, böyle bir katliamın dünyanın hiçbir yerinde bir daha yaşanmaması dileğiyle, katliamda canlarını feda eden insanlarımıza, Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim