• BIST 9579.88
  • Altın 2488.208
  • Dolar 32.5347
  • Euro 34.8684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Başkan Yağcı, Hayata Geçireceği Projelerini Anlattı

Başkan Yağcı, Hayata Geçireceği Projelerini Anlattı
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgi vererek, "Bu projelerin en önemlisi Milli Egemenlik Parkı'na yapacağımız...

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgi vererek, "Bu projelerin en önemlisi Milli Egemenlik Parkı'na yapacağımız Ev Yemekleri Restoranı olacak" dedi.

Başkan Yağcı, İHA muhabirine yaptığı açıklama, TRT'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin sonra Bilecik'e dini ziyaretlere gelen kişi sayısında artış olduğunu söyledi. Bilecik'e gelen turistleri kentte tutmaları gerektiğini söyleyen Yağcı, "Diriliş dizisinden sonra dini ziyaretler için kentte gelen vatandaşlarımız Şeyh Edebali Hazretleri Türbesini ziyaret ederek, türbe yanındaki esnaflardan gözleme yiyerek, birkaç alışverişin ardından ilimizden ayrılıyorlar. Bu ziyaretten dolayı kentte gelen vatandaşları burada tutmak amacıyla belediyemizin yanında bulunan Milli Egemenlik Parkı'nda bulunan işletmeyi boşalttık. Oraya Bilecik ev yemekleri restoranı olarak kendimiz kurmayı düşünüyoruz. Ev yemeklerini de evde hanım kardeşlerimizden belki bir yarışma yapıp yemek türleri belirlenecek. O yarışmayı kazanan kardeşimizden bedelini ödeyerek hangi günler ne kadar alacağımızı söyleyerek yemek alacağız" dedi.

"20-25 ADET SATIŞ BÜFESİNDE BİLECİK EL İŞİ ÜRÜNLERİ SATILACAK"

Yağcı, parkın karşısında bulunan boş alana yaklaşık 20-25 tane büfe inşa etmeyi düşündüklerini anlatarak, "Bu yer için Hazine ile görüştük. Hastanenin giriş yerinden başlayarak aşağıda belediyenin karşısında bulanan işletmeye kadar o alanı kullanarak yaklaşık 20-25 adet satış büfeleri yapmayı düşünüyoruz. Bu büfelerde evlerde yapılan dantellerin, turistik eşyaların, halk eğitim merkezimiz ve belediyemizde Osmanlı El Sanatları Merkezi'nde üretilen ürünleri satış yerleri olacak. Bilecik bezinin patentini aldık. Kaşkol, havlu yapılacak Osmanlı El Sanatları Merkezi'nde bunları bayanlarımız burada satışa sunacaklar. Şey Edebali'den çıkınca vatandaşlar Bilecik ev yemekleri yiyecek, karşıdan küçükte olsa alışveriş yapılacak ve şehre katkı sağlamış olacak" dedi.

"KONGRE MERKEZİ ÜSTÜNE MÜTHİŞ MANZARALI SPOR SALONU YAPACAĞIZ"

Başkan Yağcı, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nin çatısına spor salonu yapacaklarını söyledi. Müthiş bir manzara karşısında vatandaşların spor yapacağını ifade eden Yağcı, sözlerine şöyle devam etti:

"Kongre merkezinde bir spor salonu yaptık. Başlangıçta bunun bu kadar ilgi göreceğini beklemiyorduk. Ama katılımlar projeye değer kattı. 600 civarında kayıt olan ve 400 kişinin devam ettiği bir spor salonu haline geldi. Onların içerisinde ki 70 civarında ki kardeşimizde gerçekten bunu üst düzeyde yaparak sertifika almaya hak kazandı. Değerli hanım kardeşlerimizin günlerini geçirebilesi ve sağlıklarını koruyabilmesi noktasında yapılan bir çalışma bu. O salonun daha iyisini çok daha genişini ve güzelini kültür kongre merkezinin çatı katına spor salonu yapacağız. Orada manzara eşliğinde sporlarını yapacaklar. Hanım kardeşlerimizin rahatlayabileceği mekanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Şehrin çeşitli yerlerinde çeşitli mekanlar var ama hanım kardeşlerimize özel bir onların kendi hallerinde rahatça davranabilecekleri mekanlar yok. İşte bizim spor tesislerimiz bu şekilde sadece olacak" dedi.

Başkan Yağcı, Hayata Geçireceği Projelerini Anlattı

Başkan Yağcı, Hayata Geçireceği Projelerini Anlattı

Başkan Yağcı, Hayata Geçireceği Projelerini Anlattı

Başkan Yağcı, Hayata Geçireceği Projelerini Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim