• BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Başkan Uzuner , “Yılın Yerel Yöneticisi” Ödülünü Aldı

Başkan Uzuner , “Yılın Yerel Yöneticisi” Ödülünü Aldı
İnebolu'da "Eski Belediye Binası Restorasyon Projesi" Belediye Başkanı Engin Uzuner'e "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma" kategorisinde "Yılın Yerel Yöneticisi"...

İnebolu'da "Eski Belediye Binası Restorasyon Projesi" Belediye Başkanı Engin Uzuner'e "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma" kategorisinde "Yılın Yerel Yöneticisi" Ödülünü Kazandırdı.

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen "Yılın Yerel Yöneticileri" ödülleri sahiplerini buldu. Ödül Töreni,Kayseri Hacılar Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından, Ödül töreninin açılış konuşmasını Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Oğuz gerçekleştirdi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen Belediye Başkanları "Yılın Yerel Yönetici" Ödüllerini aldılar.

Belediye Başkanı Engin Uzuner "Eski Belediye Hizmet Binası Restorasyon Projesi" ile "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma" kategorisinde "Yılın Yerel Yöneticisi" ödülünü kazandı.

Belediye Başkanı Engin Uzuner ödülünü Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Oğuz'dan aldı. Başkan Uzuner, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ve Mehmet Oğuz'a İnebolu 9 Haziran 1921 tasvirli İstiklal Madalyalı tabak hediye etti. İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner yaptığı konuşmasında;"Çok değerli Belediye Başkanlarım bütün ilçeler kendilerine göre özeldir. Sizlere, Kayıkla kağnının mucizeler yarattığı Karadeniz'in incisi Türkiye'nin İstiklal Madalyalı tek ilçesi İnebolu'dan selam ve saygılar getiriyorum. İnebolu'ya İstiklal Madalyası Türkiye Büyük Millet Meclisinin 11 Şubat 1924 tarihinde verilmiştir. Milli mücadele yıllarında İstanbul'dan kaçırılan cephane ve mermiler deniz yoluyla İnebolu limanına nakledilmiştir. İnebolu Limanındaki tüm cephane ve mermiler hiçbir bedel gözetmeksizin o günün şartlarında kayıklarla sahile çıkartılmış kağnılarla, İnebolu'nun Şerife Bacıları Hamamcı Kadı Salih Reisleri ve o günün yaşlısı genci el birliğiyle iç Anadolu'ya, ülkenin bertaraf edileceği anda İnebolu'dan Küre Seydiler Çankırı Ankara istikametinde cepheye ulaştırılmıştır.

Atamızın "Gözüm Sakarya'da Dumlupınar'da, Kulağım İnebolu'da" sözünde önemini belirttiği gibi İnebolu İstiklal Madalyası, bu cephane yüklü gemileri İç Anadolu'ya nakleden o günkü denizci ecdatlarımıza ve mavnacılarımıza verilmiş olan Madalyadır. Bu ödülü de o günün anısına, kayık ve kağnıyla mücadele eden, cephane ve mermileri taşıyan dedelerimizin ve atalarımızın anısına alıyorum.

Bu ödülü almamızda vesile olan Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi ailesine ve Hacılar Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, Saygılar Sunuyorum" dedi.

Program ödül almaya hak kazanan diğer Büyükşehir, il, ilçe ve belde Belediye Başkanlarının ödülleri verildi. Ödül törenini Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi 100. sayı pastası kesimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Başkan Uzuner , “Yılın Yerel Yöneticisi” Ödülünü Aldı

Başkan Uzuner , “Yılın Yerel Yöneticisi” Ödülünü Aldı

Başkan Uzuner , “Yılın Yerel Yöneticisi” Ödülünü Aldı

Başkan Uzuner , “Yılın Yerel Yöneticisi” Ödülünü Aldı

Başkan Uzuner , “Yılın Yerel Yöneticisi” Ödülünü Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim