• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Üzülmez bilim şenliğine katıldı

Başkan Üzülmez bilim şenliğine katıldı
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında Maşukiye Leyla Sarıgöl Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan...

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında Maşukiye Leyla Sarıgöl Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan bilim şenliği ve kermesi ziyaret etti.

Bilimsel çalışmaların desteklenmesi için TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında, ülke genelindeki okullardan gönderilen projelere destek veriyor. Kartepe Maşukiye Leyla Sarıgöl Ortaokulu tarafından hazırlanan 21 proje TÜBİTAK'a gönderilerek yapılan değerlendirme sonrasında destek verildi. TÜBİTAK tarafından verilen destek sonrasında Maşukiye Leyla Sarıgöl Ortaokulu ve Okul Aile Birliği tarafından bilim şenliği ve geliri okula destek sağlanması amacıyla kermes düzenlendi. Okul Müdürü Selim Öztürk nezaretinde Fen ve Teknoloji Öğretmeni Emel Erdem, Fen Bilimleri Öğretmeni İsmail Karabiber ve Matematik Öğretmeni Mustafa Işıklı rehberliğinde 60 öğrenci tarafından 21 proje katılımcılara tanıtıldı. 21 proje fen bilimleri, kimya, fizik ve diğer alanlarda hazırlandı.

Okul bahçesinde düzenlenen Bilim Şenliği ve Kermesi Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'de ziyaret ederek hazırlanan 21 proje için çocuklardan bilgi aldı. Çocukların yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Üzülmez, "Bilim insanoğlunun fıtratında var olan merakla yürüttüğü ve hiç bitmeyecek olan bir arayışın adıdır. Medeniyetler arasındaki fark bilimin kendisinden ziyade fikri ayrılışlardan kaynaklanıyor. Atomu parçaladıktan sonra bomba da yapabilirsiniz herkese yetecek kadar enerji de üretebilirsiniz" dedi.

Türk tarihinin uzun yıllar boyunca ilim ve irfanla uğraştığını belirten Başkan Üzülmez, "İlim erbabına büyük kıymet veren bir kültürün mensuplarıyız. Atalarımızın her biri forsumuzda yıldız olarak temsil edilen çeşitli devletleri kurdukları Orta Asya'dan Hindistan'a kadar geniş coğrafyada döneminin en büyük bilim, kültür, sanat merkezlerine ev sahipliği yapmış bir milletiz. Türk dünyasının umudu olduğumuzun bilincindeyiz. Bundan dolayı da geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı ve bilimsel olarak çağa en uygun şekilde yetişmesi gerekiyor. Bu tür bilim şenlikleri çocuklarımızın ufkunu genişletecektir"diye konuştu.

Maşukiye Leyla Sarıgöl Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Hanife Bayraktar nezaretinde düzenlene kermesten elde edilen gelir okulun yenilenen laboratuvarında kullanılacak. Ayrıca okulda son dönemlerde oluşturulan kütüphane geleceğimiz olan çocukların yetişmesine önemli katkı veriyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim