• BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Başkan Uysal’dan Kaleiçi Trafiğe Kapatılsın Çağrısı

Başkan Uysal’dan Kaleiçi Trafiğe Kapatılsın Çağrısı
Geçtiğimiz günlerde yaşanan trafik kazasına dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaşayan antik kentlerden olan Kaleiçi'nin trafiğe kapatılması...

Geçtiğimiz günlerde yaşanan trafik kazasına dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaşayan antik kentlerden olan Kaleiçi'nin trafiğe kapatılması gerektiğini söyledi.

Kaleiçi'nin yaşamın bittiği değil, yaşamını sürdüren, yaşayan bir antik kent olduğunu söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Kaleiçi Old Town Festivali" düzenleyeceklerini açıkladı. Kültürel bir değer olan Kaleiçi'ni tüm dünyaya tanıtmak istediklerini belirten Başkan Uysal; mayıs ayı içinde yapılacak festival hakkında bilgiler verdi.

'Kaleiçi Old Town Festivali" ile Kaleiçi'ni tanıtmak, turisti Antalya'ya getirmek ve şehir merkezine gelmesini sağlamak istediklerini ifade eden Başkan Uysal, "Küba'dan bir grubun yanı sıra Balkan müzikleri sunan bir grup ve Antalyalı Atilla Atasoy konser verecek. Dans gösterileri, sokak sanatları gösterileri, canlı heykel performansları, sokak sergileri, sufi müzik, sema gösterileri, atölye çalışmaları ve Antalya Rehberler Odası işbirliğiyle Kaleiçi gezileri yapılacak. 9 ülkeden misafirlerimiz gelecek" dedi.

Kaleiçi'nde yaşanan trafik kazasına da dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Dünyadaki emsal kentlerde, bu bölgelerde araç trafiği yasaktır. Sadece belli saatlerde servis hizmeti için açılır. Ambulans ve itfaiye araçları için zaten açıktır. Kaleiçi'ni trafiğe kapatmak, belediyemiz yetkisinde değildir. Büyükşehir Belediyesi yetkisindedir. Konuyu, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel'le paylaşmıştım. Önerimi yineliyorum; Kaleiçi'nin trafiğe kapatılmalı, konu ele alınmalı. Yaşayan antik kentlerin trafiğe kapalı olması gerekir" diye konuştu.

.

Başkan Uysal’dan Kaleiçi Trafiğe Kapatılsın Çağrısı

Başkan Uysal’dan Kaleiçi Trafiğe Kapatılsın Çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim