• BIST 9687.5
  • Altın 2501.693
  • Dolar 32.5898
  • Euro 34.8621
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Uysal ERDEMİR Yönetimini Eleştirdi

Başkan Uysal ERDEMİR Yönetimini Eleştirdi
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal 2015 yılının son meclis toplantısında Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR)...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal 2015 yılının son meclis toplantısında Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) yönetimini eleştirdi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi 2015 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Olağanüstü toplanan meclis katı atık bedellerinde artış yapılmasını içeren maddeyi komisyona havale etti.

Meclis gündeminin görüşülmesine geçilmeden önce konuşma yapan Uysal, ERDEMİR yönetimini eleştirilerde bulundu.

UYSAL: "EREĞLİ SIKINTILI, TEHDİTLERİ BOL ŞEHİR"

Kdz. Ereğli'nin 10-20 yıllık geleceğini planladıklarını belirten Uysal "Bir şehrin verdiği aldığından çok ise o şehirde yaşamak kişi ve kurumlar için kazançlı hale gelir. Bu yüzden bizler belediye olarak çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Kendimize hep şu soruyu soruyoruz. 10-20 yıl sonra nasıl bir şehir hayali kuruyoruz. Bunların hepsini planladık, bu yolda da adımlar atıyoruz. Gerek tarih, gerek kültür, gerekse çevre hassasiyeti konularında çalışmalarımız devam ediyor, kısa sürede bunları açıklayacağız. Şehrimizin tarihi kimliği, tarihi kişilikleri belli. Kişiler önemli dedik. Çalışmalarımız kısa sürede bitecek. Uzun Mehmet Araştırma Merkezi ve Müzesi Kestaneci Mahallesi'ndeki o alanı çok güzel düzenleyeceğiz. 3 boyutlu fotoğrafları bitmek üzere. En kısa sürede başlayacağız. Değer vermemiz gerekin kişiliklerden biri de Osman Zeki Oral. En kısa zamanda ressamımız için bir çalışma atölyesi kurup, yarışmalar düzenleyip ismin hafızalarda devam etmesini sağlayacağız. Kişi ve kurumların şehre ne yapacağını sorgulaması gerektiğini belirten Uysal, şöyle devam etti:

"Önce ideal şehir nedir? Temel fırsatları bol, temel tehditleri az olan veya sınırlı bir şehir. Durmuş şehir, oturmuş şehir ise fırsat ve tehditleri az olan şehirdir. Sorunlu şehir, fırsatları kıt, tehditleri kıt olan şehirdir. Riskli şehir demekle neyi kastettik. Hem fırsatları bol, hem de tehditleri çok. İşte bu şehir, bizim şehrimize uyuyor" dedi.

"ERDEMİR STADI'NDA TARAFTARIMIZA DEPLASMAN MUAMELESİ YAPILDI"

Konuşmasının devamında Beyçayırı stadının tadilatta olması nedeniyle geçici olarak kullanmak amacıyla Erdemir stadını talep ettiklerini ancak karşılığında 20 maddelik sözleşme ve bankadan teminat isteği ile cevap verildiğini ifade eden Uysal, statta oynadıkları bir maçta Ereğli Belediyespor taraftarlarına Erdemir tarafından deplasman takımı muamelesi yapıldığını söyledi. Uysal konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; "Deplasman şehrimizin içinde bir staddı. Oraya bizim seyircilerimiz deplasmanda oynuyor gibi içeri alındılar. Bir futbol takımı sahaya gelecek. Seyircilere kapılar açılmıyor Erdemir tarafından. O kadar seyirci uzun yol kat ederek stada giriyor. Bunu nasıl diyebiliriz. Yurt dışında bazen duyarız. Pasaport vize geçerken oyuncuların üstünü başını farkı ararlar. O gün bizim seyircimiz Erdemir Stadı'na girerken eziyet çekmiştir. O stadı verirken hangi çileleri çektik? Ben bilmiyordum, başkan yardımcımız Ayhan Atay anlattı. Ereğli Belediyesinin gözbebeği bir kulüp, başarıları yakalamış bir kulüp. Şehirde beş bin, on bin kişinin maçını izlediği bir kulüp. Erdemir yönetimi diyor ki stadı verirken; "Bankaya teminat mektubu yatıracaksınız. Yirmi maddelik bir protokole imza atacaksınız." Düşünün; Ereğli Belediyesi orada iki saat top oynayacak, yönetim tarafından teminat mektubu isteniyor ve protokol imzalatılıyor. Bunu sizlerle paylaşmak istedim.

Hani işadamlarımız, herkes "Erdemir Ereğli'ye sırtını döndü" diyor. Israrla bekledim, dönmemiş. Hem dönmüş, hem gözünü de kapatmış. İkisi birden. Burada Mevlana'nın dediği bir söz var. Yüreği yanmayanın gözü yaşarmaz. Bu konuşmayı bugün yapmak için sabaha kadar rahatsızlığıma rağmen uyumadım."

GÜLÜÇ BELEDİYE BAŞKANINA YAPILAN SAYGISIZLIK

Geçtiğimiz haftalarda Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş'a ERDEMİR Genel Müdür Yardımcısı tarafından saygısızlık yapıldığını hatırlatan Uysal, "Gökhan arkadaşıma da geçmiş olsun diyorum. Bir belediye başkanının o tip karşılamalardan dolayı ne tür ızdırap çekeceğini, nasıl uykusuz gece geçireceğini tahmin edebiliyorum. Geçmiş olsun diyorum, o da ameliyatını atlattı inşallah kısa sürede aramızda olur. Ona bir tavsiyem var. Genel Müdür Yardımcısı senin makamın değil. Sen gittiğin zaman genel müdürle oturacaksın. Genel müdür yardımcısıyla hiçbir şeyi konuşamazsın. Çünkü o sabır test eden bir insan. Bizim de sabrımız kalmadı. O bölgedeki bir araziyi de inşallah 8 dönümlük araziyi yeşil alan yap dediler. Bir halı saha yapacağım Ereğli belediye meclisinin katkılarıyla" dedi.

ERDEMİR YÖNETİMİNE SHAKESPEARE'Lİ GÖNDERME

Erdemir'in bölgeye duyarsızlığını İngiliz Yazar William Shakespeare'nin sözleri ile gönderme yapan Uysal sözlerini şu şekilde tamamladı; "Orada entel bir arkadaşımız var ki Mevlana'dan anlamayacak. Onun için ona Şekspir'den cevap vereyim ki daha iyi anlar. En azından İngilizcesini de okur: "Yağmuru sevdiğini söylüyorsun ama yağmur yağınca şemsiyeni açıyorsun. Güneşi sevdiğini söylüyorsun ama güneş açınca gölgeye kaçıyorsun. Rüzgarı sevdiğini söylüyorsun ama rüzgar çıkınca pencereyi kapatıyorsun. İşte bu yüzden korkuyorum. Çünkü beni de sevdiğini söylüyordun ve söyledin." Merak etmeyin "Karadeniz Ereğli Küçük olsun, benim olsun" diyen zihniyetler var. Sizler olduğunuz müddetçe bunlar olmayacak. Hepimizin bir davası var. Bu davanın adı Karadeniz Ereğli. Bu davaya hep birlikte sahip çıkacağız. Biz hiçbir zaman "biz kazanalım Ereğli kaybetsin" diyenlerden olmadık. Bu yüzden Ereğli halkına, Ticaret Odasına, Esnafına yüzünü dönmesi lazım. Çünkü o çevrede ben de geziyorum. Hepinizin bildiği gibi bu benim için bir başlangıç, bir mesaj. Umutlarımız hayallerimiz var. Bunu hep beraber başaracağız. Asla en yükseğe koyduğumuz ideallerimizden vazgeçmeyeceğiz. Meclis üyelerimizle, seçilmiş arkadaşlarımızla başaracağız. Çalışanlarımızla başaracağız. Yılgınlığa, karamsarlığa kapılmak gibi bir felsefe yok hayatımda."

Başkan Uysal ERDEMİR Yönetimini Eleştirdi

Başkan Uysal ERDEMİR Yönetimini Eleştirdi

Başkan Uysal ERDEMİR Yönetimini Eleştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim