• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Uysal, 2 Yılda Yaptığı Hizmetleri Anlattı

Başkan Uysal, 2 Yılda Yaptığı Hizmetleri Anlattı
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 2 yıllık görev süresi içerisinde yaptığı hizmetleri anlattı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 2 yıllık görev süresi içerisinde yaptığı hizmetleri anlattı. Başkan Uysal Ereğli'nin gelecekte çok daha güzel noktalara ulaşacağını ifade etti.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye toplantı salonunda gazetecilerle bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcıları Esra Alpago, İbrahim Cöbek, Alptekin Dursun ve İsmail Başel'inde katıldığı toplantıda Başkan Uysal iki yıllık görev süresi içerisinde yaptığı ve 3 yıllık süreçte yapmayı planladığı projeleri açıkladı. Göreve geldiğinde ilk olarak daha önce AVM olarak tasarlanan binayı belediye hizmet binası haline getirerek tüm birimleri tek çatı altında topladıklarını belirten Uysal, kurdukları çözüm masası birimine gelen 4 bin 383 başvurunun 4 bin 339'unun çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

2 YILDA YAPILAN ALT YAPI ÇALIŞMALARI

İlçeye 2 yıllık süre içerisinde 74 kilometre su, kanalizasyon ve yağmurlama hattı döşediklerini anlatan Uysal, "Yoğun yağışlarda sel baskınlarına neden olan Kavaklık'ta ki Kabasakal, çarşı içerisinden geçen Pençes derelerinde önlemler aldık. Çarşı içerisini su basmaması için yeni çalışmalar yaptık. 2 yılda 31 mahallemize 33 bin ton asfalt döktük. Bu yeterli olmayabilir. Alt yapı çalışmaları tamamlandığında ihtiyaç olan mahallelerimize daha fazla asfalt yapabileceğiz. 2016 yılında ise 25 bin ton asfalt dökmeyi planlıyoruz. Belen Yeni Sanayi Sitesi'nin bulunduğu bölgede 13 bin metre karelik alana Ereğli'nin belki de gelecek 50 yılda ihtiyacına cevap verecek Fen İşleri, Su, Kanalizasyon ve Ulaştırma Müdürlüğümüz için şantiye kurduk. Burası şu anda kullanılmaya başlandı. Çevre düzenleme işleri bittikten sonra açılışını gerçekleştireceğiz. Ereğli-Kandilli arasında kalan Gökme Köprüsü'nün olduğu yerde yılda en az 4-5 araba dereye uçuyordu. Burada yol genişletme çalışması yaptık. Yine Kandilli'ye ulaşımı sağlayan Köseağzı yolunu hem genişlettik hemde asfaltladık. Burası artık Kandilli'ye gidiş gelişlerde anayol haline geldi. Kaneriağzı, Yukarı Beyçayırı, Hatip ve Unpazarı'nda yaya kaldırımlarını genişlettik. Vatandaşlarımız bu çalışmalardan çok memnun kaldı ve bunlar devam edecek" dedi.

"BÖLGENİN EN BÜYÜK ARAÇ FİLOSU EREĞLİ BELEDİYESİ'NDE"

İlçede köy okulları da dahil olmak üzere bir çok eğitim kurumunun çevre düzenlemesi, bakım, onarım gibi çalışmalarına katkı sunduklarını ve bazı okulların bahçelerine oyun parkları kurduklarını ifade eden Uysal, eğitime önem verdiklerini vurguladı. Kendi öz kaynakları ile hiç borçlanmadan belediye bünyesine 53 yeni araç aldıklarını belirten Uysal, 2016 yılında alacakları 21 araç ile toplam araç sayısının 94'e, iş makinesi sayısının ise 24'e çıkacağını dile getirdi. 7 mahallede tehlike arz eden yol kenarlarına 7,5 kilometre uzunluğunda çelik bariyer yaptıklarını anlatan Uysal, 2016 yılında 4 kilometre daha bariyer çalışması yapılacağını belirtti. Kdz. Ereğli ve bölgesinde yaklaşık 300 bin kişiye hizmet veren itfaiye müdürlüğüne 1 milyon 627 bin TL'lik yatırım yaptıklarını ifade eden Uysal, itfaiyenin daha hızlı müdahalede bulunabilmesi için Kışla'da merkez, Kepez ve Belen Yeni Sanayi sitesi yanı olmak üzere 3 ayrı istasyon kurduklarını söyledi. Son iki yılda iş yerlerinin ruhsatlandırılmasında yüzde 43 artış yaşandığını belirten Uysal, "2 yılda 667 iş yerine ruhsat verdik" dedi.

HÜKUMET İLE YEREL YÖNETİMİN İŞ BİRLİĞİ İLE KAZANILAN YATIRIMLAR

Hükumet ile Belediye iş birliği sayesinde eski devlet hastanesi binalarının bulunduğu arsaların Bülent Ecevit Üniversitesi'ne eğitim kampüsü yapılmak üzere, Kırmacı bölgesinde bulunan belediyeye ait 9 bin 912 metre karelik alanı gençlik merkezi yapmak için tahsis edildiğini söyledi.

"3 YILDA 7 DEV PROJE HAYATA GEÇECEK"

Geri kalan 3 yıllık görev süresi içerisinde altı iki katlı otopark olmak üzere kent meydanı yapacaklarını ifade eden Uysal, proje çalışmalarına devam ettiklerini anlattı. Uysal ayrıca Çetin Apatay Bulvarı, Erdemir ofis binası yanına Spor parkı, Potbaşı'na çocuk dünyası, eski belediye binasının bulunduğu yere Fetih Ticari Büro, Uzun Mehmet Anıtı, Pazaryeri projelerini de hayata geçireceklerini dile getirdi.

Başkan Uysal toplantı sonunda gazetecilerin soruları üzerine emeklilerin TOKİ kanalıyla ucuz konut alabilmesi için arsa arayışlarına yardımcı odluklarını, TOKİ'nin bulunan arsalara onay vermesi halinde gerekli imar çalışmalarını da yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Uysal toplantının ardından gazetecilerle Su Ürünleri Kooperatifi Sosyal Tesisleri'ne geçerek birlikte öğle yemeği yedi.

Başkan Uysal, 2 Yılda Yaptığı Hizmetleri Anlattı

Başkan Uysal, 2 Yılda Yaptığı Hizmetleri Anlattı

Başkan Uysal, 2 Yılda Yaptığı Hizmetleri Anlattı

Başkan Uysal, 2 Yılda Yaptığı Hizmetleri Anlattı

Başkan Uysal, 2 Yılda Yaptığı Hizmetleri Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim