• BIST 9567.85
  • Altın 2479.165
  • Dolar 32.4759
  • Euro 34.5634
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Başkan Uğur Ve Ekibi Fransa’da Balıkesir’i Tanıttı

Başkan Uğur Ve Ekibi Fransa’da Balıkesir’i Tanıttı
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Fransa'nın Cannes şehrindeki gayrimenkul fuarında Balıkesir'in yıldız projelerini yatırımcılarla...

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Fransa'nın Cannes şehrindeki gayrimenkul fuarında Balıkesir'in yıldız projelerini yatırımcılarla buluşturdu. Balıkesir'deki yatırım imkanlarını dünyaya sunan Başkan Uğur, "Balıkesir'in potansiyeli çok yüksek. Şehrimizi her yönüyle cazibe merkezi yapmak için çalışıyoruz. Uluslararası arenada sergilediğimiz çalışmaların karşılığını da görüyoruz" dedi.

Bu yıl 27. kez düzenlenen MIPIM'de, Londra'dan Münih'e, Tokyo'dan, Florida'ya kadar dünyaca tanınmış, gayrimenkul yatırımları ile dikkat çeken birçok kent fuara katıldı. 2016 MIPIM'in yıldızlarından olan Balıkesir'in Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Bu tür yatırım fuarlarında süreklilik önemlidir. Geçen sene ilk katılımımızdı. 18 metrekare stantta sadece kataloglar üzerinden proje sunmuştuk. Buna rağmen Balıkesir'de milyonlarca dolar yatırım gerçekleşti. Bu yıl, daha çok projeyle, fizibiliteleri, IRR hesapları, yatırım modelleri ve maketleri hazırlanmış projelerle yatırımcıların karşısındaydık. Elbette herkes geçen sene ile mukayese ediyor, aldığımız mesafeyi, ciddiyetimizi takdir ediyor. Yatırımcılar buradaki varlığımızdan ve hazırlığımızdan güven duyuyorlar" dedi.

MIPIM'de, Balıkesir standındaki proje maketlerini görmek ve bilgi almak isteyenler kuyruk oluştururken, en çok ilgiyi Ayvalık Kruvaziyer Limanı ile Tuzla Önü Marina projesi gördü. İsminin açıklanmasını istemeyen Bahreyn'li bir grubun yatırım niyet mektubu vermek üzere randevu talep ettiği öğrenildi. Balıkesir Büyükşehir, MIPIM'de; Bandırma Yeni Sanayi ve Liman projesi, Port Gömeç, Ayvalık Köprüsü ve Yat Limanı, Ayvalık Lale Adası Kruvaziyer Limanı, Tuzla Önü Marina, Çay Deresi Karma Rekreasyon projesi, Çamlık Karma Rekreasyon projelerini yatırımcılara sundu.

Öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Crystal Lagoons Asya Bölge Direktörü Jesus Perez, Edremit ve Ayvalık körfezindeki projelere hayran kaldığını, şirketinin sergilenen tüm projelere destek verebileceğini ifade etti.

Türkiye'de IMS şirketini de satın alan Londra merkezli Hill International Başkan Yardımcısı Manolis Sigalas ise, "Kentteki tüm potansiyel yatırım alanlarının tespit edilerek, birbirini tetikleyecek şekilde kurgulandığı bu stratejiden çok etkilendim. Şüphesiz ki sergilenen bu projeler birer gayrimenkul yatırımı olmaktan çok öte, birbirine değer katmak üzere dişlileri kurgulanmış birer bölgesel kalkınma hamleleri. Böylelikle yatırımcının da şehrin de katma değeri artacaktır. Başkan Uğur'u vizyonu ve sıra dışı stratejisi için tebrik ediyorum. Kesinlikle Balıkesir'e eğilecek ve bu parlak şehirdeki yatırımlarda pozisyon almaya çalışacağız" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ekibiyle birlikte MIPIM'deki Balıkesir standında önceden tespit edilmiş 47 randevulu toplantı ile beraber toplam 132 ikili görüşme gerçekleştirdi. Uzmanlar, Balıkesir Büyükşehir'in çıtayı çok yüksek bir yere koyduğunun açık bir şekilde görüldüğünü, önümüzdeki MIPIM'lerde büyükşehirler arasında kıyasıya bir yarış görüleceğini ifade ederken, elbette hepsinin bir bütün olarak Türkiye'nin tanıtımını en iyi şekilde yapmış olacağını vurguladılar.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'i 2040 yılında 5 milyon nüfusu olan bir şehir olarak planladıklarını bildirdi. Balıkesir'in 20 ilçesinde bu kapsamda bir imar planı çalışması başlattıklarını belirten Başkan Uğur, "Birkaç yıl içinde bitecek tüm bu projeler ve yatırımlarla şehirde oluşacak konut ve ticaret alanı talebine cevap vermek üzere 20 ilçede imar planı çalışması başlattık. Diğer bazı kentler gibi Balıkesir'de şehirleşme sanayiyi takip etmeyecek. Kenti 2040 yılındaki 5 milyonluk nüfusa göre planlıyor ve altyapısını hazırlıyoruz" dedi.

Başkan Uğur, bu yıl ikinci defa katıldıkları ve yatırımcı çektiklerini, bunun arkasının da geleceğine inandığını belirttiği MIPIM'den, kar elde ederek döndüklerini ifade etti. Balıkesir Büyükşehir, yatırımcılar kadar medya kuruluşları ve TV'lerin de ilgi odağı oldu. 2016 MIPIM fuarı ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Uğur, şunları söyledi; "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl MIPIM'e geçen yılın tecrübesiyle daha kapsamlı hazırlanarak katıldık. Balıkesir'den 15 Belediye Başkanımız ile birlikte fuarda yer aldık. Balıkesir; Güney Marmara, Kuzey ege ve merkez ile çok geniş bir coğrafyada tarım, hayvancılık, turizm ve sanayi alanlarıyla önemli bir merkez. Marmara Bölgemizde Bandırma'mızda bir liman ve organize sanayi bölgesi projemiz var. Bu projemizi Port Of Rotterdam'ı örnek alarak yapıyoruz, liman çalışmalarını maket halinde sergiliyoruz. Diğer taraftan Ege Bölgemizde turizme hitap eden Ayvalık'ta Cunda köprümüz, Sarımsaklı'da Şeytan Sofrası arasındaki teleferik projemiz, Ayvalık merkez ile Sarımsaklı arasında yine yat limanları, kurvaziyer liman, merkezde yaptığımız Çay Deresi ve Çamlık projelerimizi maketlerle yatırımcılara sunduk. Şu anda Hilton bir yer aldı Balıkesir merkezde, otel inşaatına başladı. Esas Holding de alışveriş caddesi yapıyor, geçen sene geldiğimizde yaptığımız tanıtımdan nemamızı aldık. Bu yıl daha güzel projelerimizi maketlerle yatırımcılara sunduk. Balıkesir'in güzelliklerini, turizmini, sanayini her şeyini dünyaya tanıtalım istiyoruz. Balıkesir'in hem turizm hem sanayi tarafı öne çıkıyor. Bizim Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit, Altınoluk, Kazdağlarımız çok değerli. Biz istiyoruz ki Balıkesir'imizin zenginliklerini iyi projelendirelim, iyi planlayalım ve yatırımcılara sunalım. Bunun çabası içerisindeyiz. Bizim Gömeç, Ayvalık ve Edremit'te sunduğumuz projeler, turiste yeni bakir alanlar sunuyor. Balıkesir insanı, havası, suyu ile sakin, güzel bir yer. Balıkesir tercih ediliyor. Devletin yapmış olduğu altyapı yatırımları ile (İstanbul-İzmir Otoyolu, Çanakkale Köprüsü, Çanakkale - Balıkesir Otoyolu, yüksek hızlı tren) Balıkesir'i bir cazibe merkezi haline getiriyor. Keza 3 tane havaalanımız var. Balıkesir ulaşılması kolay bir yer haline geliyor. Yatırımcı projenin karlı olmasına, cazip olmasına bakıyor. Birçok yatırımcı ziyaretimize geliyor; Avrupa'dan da var, Amerika'dan da var, Ortadoğu'dan da var. Önemli büyük fonlar var, inşaatçılar var. Hepsi projelerimizle ilgileniyor. Geçen yıl 9 metrekarelik bir stantla yatırımcıları Balıkesir'e çekebildik, dolayısıyla bunun arkası da gelecek. Ben Balıkesir'in bir cazibe merkezi olacağına inanıyorum"

Başkan Uğur Ve Ekibi Fransa’da Balıkesir’i Tanıttı

Başkan Uğur Ve Ekibi Fransa’da Balıkesir’i Tanıttı

Başkan Uğur Ve Ekibi Fransa’da Balıkesir’i Tanıttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim