• BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Tütüncü, Sanayi Sitesi Esnafıyla Buluştu

Başkan Tütüncü, Sanayi Sitesi Esnafıyla Buluştu
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi'nin mobilya işleri bölümündeki esnafla bir araya geldi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi'nin mobilya işleri bölümündeki esnafla bir araya geldi.

Ziyarette Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, göreve geldiği 2009'da ilk asfalt hizmetini sanayi sitesine yaptığını söyledi. Tütüncü döneminde sanayi sitesinin 60 sokağının tamamının sıcak asfaltla kaplandığını belirten Öztürk, yine bu dönemde sanayiye 5 adet park yapıldığını kaydetti.

SANAYİ POLİS MERKEZİ İSTİYOR

Öztürk, mevcut işyerleri için kat artışı yapılması talebini karşılayan Tütüncü'nün, sanayi kooperatifinin 90 dönümlük arazisi üzerindeki 300'ye yakın gecekondunun tahliye edilmesi problemini çözdüğünü aktardı. Mehmet Öztürk, imar planında okul alanına çevrilen kamyon garajı alanının probleminin çözümünü ve sanayiye polis merkezi yapılmasını istedi.

KALBİMİN YARISI SANAYİDE

Mobilya esnafıyla bir araya gelen Başkan Hakan Tütüncü, "Ayağımızın bir tanesi ve kalbimizin yarısı Akdeniz Sanayi Sitesi'nde. Her zaman sanayi sitesi esnafımızın yanında olduk, olmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Tütüncü, 7 yılık zaman zarfında Kepez'in diğer bölgelerinde olduğu gibi Akdeniz Sanayi Sitesi'nde de gözle görülür, elle tutulur çok önemli, somut gelişmelere imza attıklarını vurguladı.

GECEKONDULAR TAHLİYE EDİLİYOR, KÜÇÜK BİR SANAYİ GELİYOR

Sanayi sitesine çok önemli iki hizmet yaptıklarını aktaran Tütüncü, "1.'si, sanayi sitesi kooperatifinin arsası üzerindeki gecekondu probleminin ortadan kalkması için gecekonduların tahliye edileceği, konutların yapımının başlaması ve tamamlanmasıdır. Kooperatifin 90 dönümlük arazideki gecekondu problemi 11 yıldır çözüm bekliyordu. Göreve geldiğim 1,5 yıl içerisinde çok uğraşarak gecekonduların tahliye edileceği konutların inşasının başlamasını sağladık. İnşaatlar tamamlanma aşamasına geldi. Gecekonducuları tahliye edip 90 dönümlük alanı, 200 ile 250 arasında dükkânın sığacağı ilave bir sitenin inşasına başlanılabilecek duruma getireceğiz. 200-250 dükkân küçük bir sanayi sitesi demek. Akdeniz Sanayi Sitesi'ne, küçük bir sanayi sitesi ekliyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

KAT ARTIŞI, İŞYERLERİNİ DEĞERLENDİ

Sanayiye 2. önemli hizmetlerinin mevcut işyerleri için yaptıkları kat artışı düzenlemesi olduğunu dile getiren Tütüncü, "Kat artışına yönelik imar planı düzenlemesi ile sanayi esnafını 1'e 3 karlı pozisyona getirdik. Tapuları bölüp yapılaşmayı tamamladığımız zaman gayrimenkullerin 1'e 6 değerlendiğini göreceksiniz" diye konuştu.

KAMYON GARAJI TAKASLA ÇÖZÜLEBİLİR

Kamyon garajı alanıyla ilgili de bilgi veren Tütüncü, "Kamyon garajının yerine bizden önceki dönemde okul alanı getirilmiş. Okul alanını imar planında kaldırabilmemiz mümkün değil. Bu okul alanını bir başka yere taşımak, bir başka yerdeki kamyon garajı gibi sosyal tesis alanını buraya getirmek zorundayız. Ünsal Mahallesi'nin imar planlamasını yapıyoruz. Ünsal Mahallesi'nde imara bir sosyal tesis alanı işleyip o sosyal tesis alanı ile sanayideki okul alanını takas ettiğimizde sorunu çözeceğimizi düşünüyorum."

LİSE TAMAM, POLİS MERKEZİ İMECE YÖNTEMİYLE YAPILACAK

Sanayi verdiği okul sözünü tuttuğunu anımsatan Tütüncü, "Endüstri Meslek Lisesi, sanayinin personel ihtiyacını karşılamaya yetecek çok önemli bir yatırım. Geçtiğimiz Mayıs ayında temelini attık. Bu Mayıs ayı gelmeden okulun inşası tamamlanma aşamasına geldi. Sanayi sitesinin polis karakolu talebiyle ilgili de talebi karşılamak için el vermeye ihtiyacımız var. Belediyelerin yasal olarak karakol ve polis merkezleri yapma zorunluluğu olmadığından dolayı, sanayi sitesine tahsis edecekleri resmi bütçeleri bulunmamaktadır. Resmi bütçede yok, diye o işlerden geri kalmadık. Varsak'ta, Antalya'nın en modern polis merkezini yapıyoruz. Bu polis merkezini, Emniyet Müdürlüğümüz, belediyemiz ve bir grup iş adamımız bir araya gelerek inşa ediyoruz. Sanayi sitemiz, emniyet müdürlüğümüz, belediyemiz ele ele verelim ve polis merkezini sanayiye kazandıralım" diye konuştu.

Daha sonra sanayideki bazı işyerlerini ziyaret ederek, esnafla sohbet eden Tütüncü, ağaçtan yapılmış sanatsal ürünlerin ve eski eşyaların yer aldığı bir işyerini de da gezdi.

Başkan Tütüncü, Sanayi Sitesi Esnafıyla Buluştu

Başkan Tütüncü, Sanayi Sitesi Esnafıyla Buluştu

Başkan Tütüncü, Sanayi Sitesi Esnafıyla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim