• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Tutal 10 Ocak’ta Basın Mensuplarıyla Buluştu

Başkan Tutal 10 Ocak’ta Basın Mensuplarıyla Buluştu
Konya'nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi.

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi.

Adile Baysal Kültür Evi'nde düzenlenen programa Kaymakamı Ahmet Regaip Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Aydoğan, Seydişehir Askerlik Şube Başkanı Fırat Ekinci, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konuner, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basını mensupları katıldı.

Her yıl geleneklerimizden olan arabaşı programının yapılarak bir araya gelmenin güzel olduğunu ifade eden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam, organizasyonu düzenleyen Başkan Mehmet Tutal'a teşekkür etti. Konuşmasında yerel basının sıkıntılarını ve eksikliklerini de paylaşan Saylam, cemiyetin istikrarlı derneklerden biri olduğunu ifade ederek, "Basın güven mesleğidir. Bu durumda haber yapan arkadaşlarımızın da güvenilir olması gerekiyor. Seydişehir'de bunu büyük ölçüde başardığımıza inanıyoruz" dedi.

"BASIN BİZİM GÖRMEYEN, GÖREMEYEN GÖZÜMÜZ'

Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise, gazetecilerin zor şartlar altında çalıştıklarını bildiklerini belirterek, "İletişim çağının hızlı bir şekilde gelişmiş olmasıyla dünyanın bir ucundan bir ucuna dakikalar içinde haber akışı sağlanıyor. Çalışma alanı olarak değerlendirdiğimizde, gerçekten çok zor bir çalışma ortamı. Zor bir çalışma alanı. Onun için basın mensubu kardeşlerimize bu çalışma ortamında rabbimden kolaylık diliyorum" diye konuştu.

Basın çalışmalarının zor bir ortamında zorunluluk isteyen bir çalışma istediğini kaydeden Başkan Tutal, "Yerel anlamda 2 yılımızı tamamladık. İlçemizde medeni noktada bir araya gelme noktasında, sosyal noktada bizim ölçeğimizde kıyasladığımızda birçok ilçeden çok daha güzel bir ilçe. Sosyal, kültürel yapımız önde. Bu noktada herhangi bir sıkıntımız olmadan gerek basın mensuplarımızla, gerekse sivil toplum kuruluşlarımızla 2 yıllık süremizi tamamlamış bulunuyoruz. Eleştirilere her zaman açığız. Biz basınımızı göremeyen gözümüz, duyamayan kulağımız olarak algılıyoruz. Arkadaşların köşe yazılarından, bire bir sohbet ortalarımızda veya haberlerinden faydalanıyoruz. Bu noktada ben kendilerine teşekkür ediyorum. Biz görüş ve düşüncelerinize her zaman açığız. Şimdiye kadar vermiş oldukları desteklerden dolayı basın mensubu arkadaşlarımıza, ağabeylerime kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Günlerini hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin yaptığı görevin önemine değinen Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit de, gazeteciliğin kamu hizmeti olduğunu kaydederek, "Siz insanları uyarıyorsunuz. Yöneticileri uyarıyorsunuz. Vatandaşı bilgilendiriyorsunuz. Çok önemli bir iş. Yapıcı eleştiri yapıyorsunuz. Buda çok güzel. Seydişehir'de çok güzel bir uyum var. Ben teşekkür ediyorum gazetecilerimize" şeklinde konuştu.

Programın sonunda gazetecilere arabaşı ikram edildi.

Başkan Tutal 10 Ocak’ta Basın Mensuplarıyla Buluştu

Başkan Tutal 10 Ocak’ta Basın Mensuplarıyla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim