• BIST 9550.19
  • Altın 2486.533
  • Dolar 32.5059
  • Euro 34.8109
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Turgut Oda Başkanlarını Ağırladı

Başkan Turgut Oda Başkanlarını Ağırladı
Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, bu yıl 43.sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kültür Festivali için, sivil toplum kuruluşlarının talep...

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, bu yıl 43.sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kültür Festivali için, sivil toplum kuruluşlarının talep ve düşüncelerini almaya devam ediyor.

Başkan Turgut, oda başkanları ve temsilcilerini ağırlayarak, festival ile ilgili isteklerini ve önerilerini değerlendirdi.

Silifke Festivalinin bu yıl daha geniş kapsamlı olabilmesi için her kesimden vatandaşın görüş ve fikirlerinin alınarak değerlendirileceğini ifade eden Başkan Dr. Mustafa Turgut, festival hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini açıkladı.

43. Uluslar arası Kültür Haftasıyla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Kültür haftamızı bu yıl yine 20-26 Mayıs tarihleri arasında kutlamayı planlıyoruz. Festivalimizin daha coşkulu ve kültürel ağırlıklı olması için her kesimden vatandaşımızın öneri ve düşüncelerini değerlendiriyoruz. Hafta boyunca devam edecek olan tüm etkinliklerle ilgili hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Sportif yarışmalar, halk oyunları gösterileri, yoğurt ve batırık yarışmaları, yöresel seyirlik oyunların sergilenmesi, Yörük kültürünün canlandırılması ve sanatçı konserleri ile halkımıza çok güzel bir program hazırlamayı hedefliyoruz. Silifke'mizin yerel ve ulusal alanda tanıtılmasına siz değerli oda başkanlarımızın ve temsilcilerimizin de büyük katkılarını bekliyoruz. Kültür Haftamızı sivil toplum kuruluşlarımızla, resmi kurum ve kuruluşlarımızla, halkımızla ve siz değerli oda yöneticilerimizle birlikte en güzel şekilde kutlayacağız. Bu yıl her beldeye yayılması için fikir alış verişinde bulunuyoruz. Aynı zamanda ekonomik kazançtan ziyade kültürel değerlerimizi ve yöresel ürünlerimizi tanıtmaya daha fazla ağırlık vereceğiz. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz" dedi.

Oda başkanlarının sorularını yanıtlayarak, önerilerini tek tek not alan Başkan Turgut, önümüzdeki yıl öğrencilerin ve yazlıkçıların tatillerini de göz önünde bulundurarak festival tarihlerinin değiştirilmesi konusunu yeniden görüşeceklerini festival isminin Müzik ve Folklor Festivali olarak yeniden değiştirilmesi için girişimlerde bulunulacağını açıkladı.

Başkan Turgut Oda Başkanlarını Ağırladı

Başkan Turgut Oda Başkanlarını Ağırladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim