• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Turgut: “Köylümüzün Ve Çiftçimizin Yanındayız”

Başkan Turgut: “Köylümüzün Ve Çiftçimizin Yanındayız”
Silifke'de, Ticaret ve Sanayi Odasının öncülüğünde gerçekleştirilen 1. Tarım Günleri Fuarının açılışına katılan Silifke Belediye Başkanı Dr....

Silifke'de, Ticaret ve Sanayi Odasının öncülüğünde gerçekleştirilen 1. Tarım Günleri Fuarının açılışına katılan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, tarımın Silifke açısından özel ve önemli bir ihtiyaç olduğunu belirterek, "Köylümüzün ve çiftçimizin yanındayız" dedi.

Silifke'nin tarım alanında birçok yeniliklere öncülük ettiğini ifade eden Turgut, "Silifkemizin nüfusunun yaklaşık yarısı tarımla uğraşıyor ve ilçemizde çok farklı ürünler üretiliyor. Dört mevsim ürünlerimiz mevcuttur. Sadece çileğimiz ihracatımızın yüzde 40'ını oluşturmaktadır. Narenciyemiz ve her türlü sebze ile meyvemiz bulunmaktadır. Silifke'miz diğer ilçelere göre hem bir kavşak noktasında hem de tarım arazileri açısından geniş bir alana yayılmıştır. Dolayısıyla Silifke'de gerçekleştirilecek olan bir Tarım Fuarı sadece Silifke ile kısıtla kalmayacak, Mersin ilimiz başta olmak üzere Mut, Gülnar ve Anamur ilçelerini de ilgilendirecektir" dedi.

Tarım için çok geniş alanları olduğunu fakat henüz birçok yerde üretimin geleneksel usullerle yapıldığını hatırlatan Turgut, şöyle devam etti:

"Bu fuar geleneksel metotla üretim yapan çiftçilerimizle modern teknolojinin de bir araya gelmesi için bir fırsat olacaktır. Silifke gelişen turizme sahip olduğu kadar gelişen bir sanayiye de sahiptir ama ana geçim kaynağı tarımdır. Hem geçim kaynağımız hem de işçilik anlamında çok önemli bir istihdam alanı yaratmaktadır. Bu yüzden tarımın Silifke için ayrı bir yeri var. 1936 yılında Mustafa Kemal Atatürk, Atatürk adını aldıktan sonra ilk defa imzasını 1 Nolu Kurucu Üye olarak Silifke'de Tarım Kredi Kooperatifinin kuruluşunda imzasını atmıştır. Buda bu bölgenin tarım anlamında ne kadar önemli olduğunu gösteren önemli bir göstergedir. Bütün fuarların elbette ticari bir yönü vardır ama Tarım Fuarı denildiğinde ekonomik ve üretim yanı bulunmakla birlikte aynı zamanda stratejik önemi olan bir faaliyet ortaya çıkıyor. Nihayetinde tarım fuarı, tarım üreticilerinin desteklendiği, tarımsal üretimin desteklendiği bir fuardır ve bereketli topraklarda, Silifke'mizde böyle bir fuarın yapılıyor olması çok önemlidir. Toprağı işleyen, üreten insanlarla muhatap olduğumuz bir fuardır. Onların üretimini desteklemek, geliştirmek ve büyütmek, son teknolojiyle entegre etmek açısından bir değer ve bir anlam ifade etmektedir."

Başkan Turgut: “Köylümüzün Ve Çiftçimizin Yanındayız”

Başkan Turgut: “Köylümüzün Ve Çiftçimizin Yanındayız”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim