• BIST 9524.59
  • Altın 2486.75
  • Dolar 32.5537
  • Euro 34.7023
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Turan’dan, Taşeron İşçi Açıklaması

Başkan Turan’dan, Taşeron İşçi Açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kamuda çalışan tüm taşeron işçilere kadro verildiğinin müjdesini vermesiyle ilgili olarak Öz Büro İş Sendikası Adıyaman...

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kamuda çalışan tüm taşeron işçilere kadro verildiğinin müjdesini vermesiyle ilgili olarak Öz Büro İş Sendikası Adıyaman İl Başkanı Mustafa Turan açıklamalarda bulundu.

Öz Büro İş Sendikası Adıyaman İl Başkanı Mustafa Turan, taşeron işçilerinin 3 yıllık özel sözleşmeli personel olarak istihdam edileceğini açıklanmasının taşeron işçilerini üzdüğünü ifade etti. Turan, "Son günlerde gündemde olan konu taşeron işçilerin kadroya geçirilip geçirilmemesi konusuydu. Bilindiği gibi kısa bir zaman önce Başbakanımız, bütün taşeron işçileri kadroya alınacak açıklaması yaptı. Taşeronlar ile yakınlarını çok mutlu etti. Sevinç gözyaşları arasında taşeron çalışanlar hükumet ve yetkililerine dualar edilip iyi dileklerde bulundu. Daha sonra maliye bakanı taşeron işçilerin 3 yıllık özel sözleşmeli personel olarak istihdam edileceğini söyledi. Taşeron işçiler, kendileriyle dalga geçilmiş hissetti. Yani mutluluk erken bitti. Açıklamalarda anlayamadığımız nokta, 3 yıllık sözleşme, aynı maaşla çalışacaksın, yıllarca eğitimden sınavdan uzak olan bizleri gerçek kadro veriliyormuş gibi sınava tabi tutulacaksın, biz taşeronlar nerede karlıyız anlayamadık. Hükumetimize buradan sesleniyorum eğer biz taşeronları düşünerek yapıyorsanız, biz bu düzenlemeden memnun değiliz. Çünkü biz çakma kadro değil gerçek olan memur veya işçi kadrosu istiyoruz. Taşeron işçisi olabiliriz bizler yanlış anlatılmışız. Yapılmak isteneni anlayacak kadar zekiyiz. Gerçekten biz taşeron işçileri düşünüyorsanız şu anki düşünülen taslak bizleri mutlu etmedi. Bunun hükümetimiz ve bütün siyasiler tarafından bilinmesini istiyoruz. 1 Mayıs İşçi Bayramı bizlere haram olduğu için şahsım ve teşkilatım adına yapılacak hiçbir etkinliğe katılmama kararı almış bulunmaktayız. Kimse bizleri hükumet karşıtı ve başka bir alana çekmeye çalışmasın, bizler sadece haklarımız arıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim