• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Başkan Tuna, Kadınlara Gül Dağıttı

Başkan Tuna, Kadınlara Gül Dağıttı
Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara gül dağıttı.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara gül dağıttı.

Toroslar Semt Polikliniği, Toroslar Belediyesi Kültür Sanat Kaldırımı, Huzurevi ve belediye hizmet binasındaki çiçek dağıtımına eşi Aydan Tuna ile birlikte katılan Başkan Hamit Tuna, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, kadına yönelik şiddetin son bulması temennisini dile getirdi.

Kadınların yılın bir günü değil, her gün hatırlanması gerektiğini de ifade eden Tuna, Türkiye'de yılda 250-300 kadının hunharca cinayete kurban gittiğini hatırlatarak, bu cehaletin yenilmesi ve artık kadına gereken değerin verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Tuna, "Kadınlarımıza yılda sadece bir gün değil, her gün en olması gereken değeri vermemiz gerekir. Türkiye'de bugün yılda 250 ile 300 arasında kadınımız hunharca cinayetlere kurban ediliyor. Hem bugünün bu cinayetlerin son bulması için bir milat olmasını hem de bu cehaletin yenilmesini diliyorum. Kadınlarımız Türk'ün tarihinde de çok özel yerlere konmuştur. Hiçbir zaman göz ardı edilmemiştir. Dünyada hiçbir millette Anadolu kadını kadar öne çıkan, cefa çeken, fedakar olan kadın yoktur. İşte bu güzel insanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum" dedi.

Toplumun temelini ailenin, ailenin temelini ise kadının oluşturduğuna dikkat çeken Tuna, "Toplumu şekillendiren aile, aileyi şekillendiren de kadındır. Kadınlarımız, doğurduğu çocuğu uygun olan yaşa varıncaya kadar bütün gelenek, görenek ve davranışları öğreten, her anı onunla geçen çok özel insanlardır. O güzel insanların yetiştirdiği bireyler toplumu oluşturur ki, kadını her anlamda değer vererek ne kadar iyi eğitir ve yetiştirirseniz onun yetiştirdiği evlatların oluşturduğu toplum da huzurlu, mutlu, her anlamda refah seviyesini bulur" diye konuştu.

Başkan Tuna, Kadınlara Gül Dağıttı

Başkan Tuna, Kadınlara Gül Dağıttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim