• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Başkan Toru, Bayan Gazetecilerle Buluştu

Başkan Toru, Bayan Gazetecilerle Buluştu
Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Konya'daki bayan gazetecilerle bir...

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Konya'daki bayan gazetecilerle bir araya geldi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Augustus Otel'de Konya'daki bayan gazetecilerle bir araya geldi.

Kadın gazetecilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak konuşmasına başlayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Kadın; hayattır, nefestir, şefkattir, sabırdır, emektir, fedakarlıktır, üretmektir, evlattır, annedir. Kadın olmak zor ama aynı zamanda da bir ayrıcalık ve gururdur. Cenneti annelerin ayakları altına sermiş bir dinin mensupları olarak çok şanslıyız. Çünkü, toplumda kız evladı olarak, eş olarak ya da anne olarak saygı görüyoruz. Türk toplumunda da kadının ayrı bir yeri var. Özellikle son 10 yılda kadının fırsat eşitliği yakalaması noktasında toplumsal alanda, ekonomik ve siyasal alanlarda, eğitim alanlarında çok büyük iyileştirmeler ve reformlar yapıldı. Bunun için tüm kadınlarımız adına bu iyileştirmeleri yapan devlet büyüklerimize; Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve diğer emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

"KAHRAMANLARI YETİŞTİRENLER KADINLARDIR"

Anadolu'da tarih boyu kadına verilen değer ve öneme dikkat çeken Başkan Toru, "1300'lü yıllarda kadınlar tarafından kurulan Bacıyan-ı Rum Teşkilatı, hem siyasal ve iktisadi alanda hem de çocuklarının eğitimi ve ahlâki alanlarda olmak üzere toplumda söz sahibi olmuş bir teşkilat. O tarihlerde bu kültürü oluşturabilmiş bir toplumun temsilcileriyiz. Tarihteki tüm kahramanları yetiştirenler de anne olarak kadınlardır. Hangi kahramanlar olursa olsun, hepsini dünyaya getiren ve eğiten kişiler annelerdir. Annelik kutsal bir vazife ve bir ayrıcalıktır. Toplumun güçlü olabilmesi ve Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için hanımların rolü yadsınamaz. Bizler birbirimize destek olmak zorundayız" şeklinde konuştu.

"KADIN SİYASETTE DAHA ETKİN"

Kadının siyasette de etkin olmaya başladığına işaret eden Başkan Toru, "Yüzde 4,5'dan yüzde 15 seviyesine çıkan bir kadın temsiliyet oranı var şu an TBMM'de. Hedef yüzde 30'du, inşallah bir sonraki seçimlerde bu orana ulaşırız" dedi.

Kadın bir belediye başkanı olarak toplumda kabul gördüğünü ve şehir merkezindeki 4 şehr-i eminden biri olduğunu kaydeden Başkan Toru, "Göreve geldiğimizde başörtülü belediye başkanı olarak gündeme geldik. Ama belli bir süreden sonra bundan ziyade yaptığımız işlerle adımızdan söz ettirmek istedik. Ve 2 yıllık bir belediye başkanı olarak çok önemli hizmetlere imza attığımızı rahatlıkla ifade edebilirim" diye konuştu.

Başkan Toru, "Bizler tarihini kalemle, mürekkeple değil kanıyla yazmış bir milletin temsilcileriyiz. Hepimizin ailesinde şehitler var. Çok zorlu bir süreçten geçmiş bir milletin evlatlarıyız. Onun için birlik, beraberlik içerisinde, kadın-erkek demeden Kuvayı milliye ruhuyla hep birlikte, bir sonraki Kadınlar Günü'ne ulaşmak dileğiyle hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bayan gazeteciler de anlamlı bir etkinlikte kendilerini bir araya getirdiği için Başkan Toru'ya teşekkür ederek bu tarz programların sayısının artırılmasını talep ettiler.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, programdan sonra bayan gazetecilere çiçek hediye etti.

Başkan Toru, Bayan Gazetecilerle Buluştu

Başkan Toru, Bayan Gazetecilerle Buluştu

Başkan Toru, Bayan Gazetecilerle Buluştu

Başkan Toru, Bayan Gazetecilerle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim