• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Başkan Toprak: Radikal, kararlı adımlar atılmalı

Başkan Toprak: Radikal, kararlı adımlar atılmalı
Kent Konseyi Yönetim Kurulu toplantısında konuşan Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, önemli sorunları bulunan Kâhta ile ilgili radikal kararların...

Kent Konseyi Yönetim Kurulu toplantısında konuşan Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, önemli sorunları bulunan Kâhta ile ilgili radikal kararların ve kararlı adımların atılması gerektiğini, bununda merkezi hükümetin ve milletvekillerinin desteği ile ancak mümkün olabileceğini belirtti.

Kent Konseyi Başkanı Mahmut Yıldırım'ın konuşmasının ardından Kent Konseyi üyelerine 22 aylık çalışmaları, hizmetleri ve projeleri ile kısa bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, ilçenin uzun yıllara dayanan birikmiş yığınla sorunları bulunduğunu, bu sorunların çözümünün tamamen yerel yönetime yüklenilmesinin yanlış olduğunu ve bu sorunların merkezi hükümetin ve milletvekillerinin desteğinde radikal kararlar ve karalı adımlar atılarak ancak çözülebileceğini belirtti.

İlçenin sorunlarının tamamının çözümünün belediyeden beklemenin yanılış olduğunu açıklayan Başkan Toprak, "İlçemizin uzun yıllara dayanan birikmiş önemli sorunlarının bulunduğunu her kes biliyor. Bu sorunlarımız önemli bir kısmı AK Parti hükümetlerimiz tarafından çözülmüş olsa da hala yığınla sorunlarımız çözüm bekliyor. Bugün bu sorunların çözümünü herkes, hepimiz belediyeden bekliyoruz maalesef. Oysaki belediye sorumluluğunda olan işler var, Kaymakamlığın sorumluluğunda olan işler ve merkezi hükümetin, Valiliğin sorumluluğu kapsamında olan işler var. Ama bizler tüm sorunları belediye çözsün diyoruz." dedi.

RADİKAL KARAR VE ADIMLARIN ATILMASI ŞART

Kâhtanın uzun yıllara dayanan birikmiş ve kronikleşmiş sorunları olduğunu vurgulayan Başkan toprak, "Bu sorunlar sadece merkezi hükümetin göndermiş olduğu ödenekle çözülemeyeceği bir gerçek. Kâhta ilçe merkezi nüfusu 70 bin, geneli ise 130 bin civarında. Sincik-Gerger ve Samsat ilçelerimizin önemli yükü ilçemiz omuzlarında. İlçe merkezimiz ana arteri konumundaki noktalar tıkanmış durumda. Buralar ile ilgili radikal ve kararlı adımlar atılması gerekiyor. Bugün ilçemiz başka ilçelerin sahip olmadığı gerek inanç turizmi bakımından gerekse kültürel bakımında zenginliklere ve yeraltı, yerüstü zenginliklerine sahip. Bakın ilçemizde bugün bir fakülte yok, sulu tarım ile ilgili bir proje hayata geçirilmiş değil, doğru dürüst bir mesire alanımız yok, sosyal ve sportif alanlarımız yok denecek az, işsizlik hat safhada. Bugün Kâhta SYDV'da 18 bin dosya mevcut. Bu da insanlarımızın yoksulluk oranını ortaya koyuyor "şeklinde konuştu.

Başkan Toprak: Radikal, kararlı adımlar atılmalı

Başkan Toprak: Radikal, kararlı adımlar atılmalı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim