• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Toprak PKK’ya Destek Bildirisini Kınadı

Başkan Toprak PKK’ya Destek Bildirisini Kınadı
Adıyaman'ın Kahta İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, 1128 akademisyenin PKK'yı destekleyen, devleti katliam yapmakla suçlayan bildirisine tepki gösterdi.

Adıyaman'ın Kahta İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, 1128 akademisyenin PKK'yı destekleyen, devleti katliam yapmakla suçlayan bildirisine tepki gösterdi.

Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin 11 Ocak'ta Ankara ve İstanbul'da düzenledikleri eş zamanlı açıklamalar ile "Bizler bu suça ortak olmuyoruz" başlığıyla yayınladıkları bildiriyi kınadı.

Abdurrahman Toprak, "Bir grup akademisyen tarafından yayımlanan devletimizin, Güneydoğu'da sürmekte olan teröre karşı mücadelesini "katliam ve kıyım" olarak niteleyen sözde bildiri, tüm akademi camiasını ve ülke aydınlarını zan altında bırakmış bir ihanet bildirisinden başka bir şey değildir. Teröre destek veren bu bildiri, akademik hiçbir özgürlük ile bağdaştırılamaz.Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak devletin en temel görevidir.

Buldukları her fırsatta ülkemizi, cumhurbaşkanımızı ve mevcut hükümetimizi karalamak ve aşağılamak için hiç çekinmeden iftiralar atan, yalan söyleyen ve kendilerini akademisyen olarak nitelendiren bir kesim, devletimizi işkence ve katliam yapmakla suçlamakta, Kandil'in iğrenç dilini kullanmaktadır. Madem terör konusunda bir duyarlılığınız vardı, madem şiddete karşı idiniz, madem sürgünlere tepki gösteriyordunuz, malum örgütler ve yapılar Doğu - Güneydoğu'da terör estirerek halkı canından bezdirip göçe zorlarken neredeydiniz?

Ağzınızda sakız ettiğiniz demokrasi ve barış sözlerini hiç düşürmeyen güya siz akademisyenler , bu cinayetlerin asıl müsebbibi olan terör örgütünün adını niçin hiç zikretmiyorsunuz?

Bu ihanet bildirisini tarih de halkımız da unutmayacaktır. Talep ettikleri sözde barışın arkasında yatan hendek siyasetinin amacının ne olduğunu akıl ve vicdan sahibi herkes gibi biz de biliyoruz.

İnanmış aydından beklediğimiz, Mevlanalara, Yunuslara, Hacı Bektaş Velilere yakışan bir anlayış yüceliği ve bütünü kucaklayan bir sevgidir, Hendek siyasetinin karanlığında yaşayan bu karanlık kişiler asla aydın ve akademisyen sıfatlarını hak etmemiştir.

Ülkemize karşı yapılan bu menfur saldırılara tüm yüreğimizle karşı koyacağımızı, ifade ediyor, bizim gibi düşünen memleket sevdalısı tüm belediye başkanlarımızı da duyarlı olmaya ve hükümetimize destek vermeye davet ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim