• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Başkan Toksoy: İlk kurşunu gündeme daha çok getirmeliyiz

Başkan Toksoy: İlk kurşunu gündeme daha çok getirmeliyiz
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Milli Mücadele'de ilk kurşunun 97. şeref yılında geçmişten bugüne kadar kamuoyunda neden ciddi manada yer almadığını...

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Milli Mücadele'de ilk kurşunun 97. şeref yılında geçmişten bugüne kadar kamuoyunda neden ciddi manada yer almadığını sorguladı.

Hatay Dörtyol Ülkü Ocakları tarafından her hafta Çarşamba günleri yapılan Ocak sohbetlerinin bu hafta konuğu Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy oldu. Dörtyol Ülkü Ocakları binasında gerçekleşen sohbetin açılış konuşmasını yapan Dörtyol Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kaan Tarhan, Ülkü Ocaklarının haftalık çalışmaları hakkında genel bir bir bilgi vererek, yoğun programı olmasına rağmen programa katılan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy'a ve MHP İlçe Başkanı Şerif Türker'e teşekkür etti.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, yaptığı konuşmada uzun yıllar Dörtyol Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinde bulunduğunu, teşkilatın çeşitli kademelerinde görev aldığını hatırlattı. Toksoy, ülkücülüğün tanımı, teşkilat içerisinde çalışmaların önemi, gündem siyaseti ve Milli Mücadele'de "İlk Kurşun Dörtyol" konularını ele aldı.

Başkan Toksoy, Milli Mücadele'de ilk kurşunun 97. şeref yılında geçmişten bugüne kadar kamuoyunda neden ciddi manada yer almadığını sorgulayarak, şu ifadelere yer verdi: "Çok sevgili ocaklı arkadaşlarım, Dörtyol, her yönüyle zengin bir ilçemizdir. Milli Mücadele'de ilk kurşunun atılması ile ilgili gün yüzüne çıkaranlardan Allah razı olsun ve bugüne kadar bu konuda azimle mücadele edenlere şükranlarımı sunuyorum. Lakin, Hatay'da ilk kurşun konusunda Dörtyol dışında sahiplenme görmek mümkün değil. Hatay denilince aklımıza hep künefe mi gelecek? Onur duyulması gereken ilk kurşundan neden bahsedilmez. Ankara'ya giden milletvekilleri neden sahip çıkmazlar? Bunları sorgulamamız gerekiyor. Bizden önceki belediye başkanlarımızın mücadeleleri olmuştur. Ama bugün biz farklı bir noktaya taşıdık. Çünkü ilk kurşun; Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun mihenk taşlarındandır. 2014 Aralık ayında Ankara'da yaygın basın mensupları ile bir araya gelerek ilk kurşunu anlattık. Anlatmaya da devam ediyoruz. İlk kurşun belgeseli çektirdik, ardından ilk kurşun eseri bestelenerek şarkı haline getirdik ve yakın zaman içerisinde klip çekimleri yapılacak. Değerli arkadaşlar bunları anlatırken siz gençlerimize çok ihtiyacımız var. Sizler yarın üniversitelere gittiğinizde nerelisiniz sorusuna Milli Mücadele'de ilk kurşunun atıldığı yiğit Dörtyolluyum demenizi, her yerde bu konuda sorumluluk almanızı istiyorum."

Başkan Toksoy, ülkücü gençlerin sorularını cevapladı. Toksoy, Ülkü Ocaklarının çalışmalarını yakından takip ettiğini ve ocakların tütmesi için her zaman destekçi olacağını ifade etti.

Dörtyol Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Kaan Tarhan, Başkan Toksoy'a Ziya Gökalp'a ait tablo ve Kafes filminin yazarı Lütfü Şehsuvaroğlu'nun Kafes isimli kitabını hediye etti.

Başkan Toksoy: İlk kurşunu gündeme daha çok getirmeliyiz

Başkan Toksoy: İlk kurşunu gündeme daha çok getirmeliyiz

Başkan Toksoy: İlk kurşunu gündeme daha çok getirmeliyiz

Başkan Toksoy: İlk kurşunu gündeme daha çok getirmeliyiz

Başkan Toksoy: İlk kurşunu gündeme daha çok getirmeliyiz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim