• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Başkan Toçoğlu: “Su kaybı yüzde 50 azaldı”

Başkan Toçoğlu: “Su kaybı yüzde 50 azaldı”
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Serdivan İlçe Teşkilatı Yürütme Kurulu Toplantısına katıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Serdivan İlçe Teşkilatı Yürütme Kurulu Toplantısına katıldı.

AK Parti Serdivan İlçe Teşkilat Binasında gerçekleşen toplantıya Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. AK Parti İlçe Başkanı Burak Erken, toplantının hayırlı olmasını temenni ederek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Erken, "Serdivan İlçe Teşkilatı olarak çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Üye çalışmalarımız sürüyor. 683 tane yeni üye yaptık. 24 mahalle temsilcimizi güncelledik. Seçime kadar hız kesmeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

"Toçoğlu'na hizmet teşekkürü"

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar yaptığı açıklamada, "İlçe teşkilatımız ve Büyükşehir Belediyesi ile partimizin geleceği için uyumlu çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. İlçemizle ilgili altyapı ve üstyapı çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. İnşallah ilçemizde yapımı devam eden SASKİ altyapı çalışmaları da kısa süre içerisinde tamamlanacak. Hem şehrimizin hem ilçemizin ulaşımına büyük kolaylık getiren Yazlık Kavşağı ve Şehrin 3. Girişi olan 32 Evler- Hızırilyas arası inşa edilen yeni duble yol için Başkanımız Zeki Toçoğlu'na teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye belirtti.

"Planlı gelişme"

Başkan Zeki Toçoğlu ise yaptığı açıklamada, "Serdivan ilçemizin yaşanılabilirlik seviyesi hızla yükseliyor. Serdivan'ın geleceğine yönelik yatırımlar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Yoğun nüfus artışına rağmen Serdivan, Sakarya'nın en planlı gelişen ilçesi. Aynı zamanda ilçede oluşan ulaşım, altyapı ve üstyapı sorunlarını da en hızlı çözüme kavuşturan ilçelerimizin başında Serdivan geliyor. Bu konuda Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ı tebrik ediyorum. Biz AK Parti vizyonunu üstlenmiş belediyeler olarak milletimize daha kaliteli hizmet sunmak için çok çalışarak elimizden gelen gayreti had safhada göstermek durumundayız. Serdivan'da içmesuyu bakımından çeşitli sorunlar yaşıyordu. Altyapı yetersizliği nedeniyle kayıp kaçak oranı oldukça fazlaydı. Arıtılmış 100 litre temiz içmesuyunun yüzde 70'ı evdeki musluklara ulaşmadan toprağa karışıyordu. Çok şükür ki SASKİ'nin gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde bu durum yüzde 20 su kaybına düştü ve ilçede altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. Tüm çalışmalar bittiğinde ilçemizi bu sıkıntıdan kurtaracak ve kayıp kaçak oranını en az seviyeye indirmiş olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak Serdivan sınırları içerisinde zaman zaman oluşan trafik sorununu çözüme kavuşturmak için saatte 6 bin araç kapasiteli yeni Yazlık Kavşağı ve 32 Evler-Hızırilyas arasında şehrin 3. Girişini inşa ettik. Ulaşımın belli bir standardı, kapasitesi ve ölçülebilirliği var. İnşa ettiğimiz bu iki yeni yolla bölgesel trafik sorununu bütünüyle çözdük. İleride ihtiyaç ve kapasite arttıkça Büyükşehir Belediyesi olarak yenilikçi çözümler üretmeye hazırız. Tüm teşkilatlarımızın olduğu gibi Serdivan teşkilatımızın da 2019 seçimlerinden başarıyla çıkacaklarına inanıyoruz. Serdivan her konuda Sakaryamıza örnek teşkil etmiştir. Gördüğüm üzere uyumlu bir ilçe yönetim teşkilatı var. Nüfusu hızla artan bir ilçe olduğu için çalışmalarında teşkilat mensubu arkadaşlarımız biraz daha fazla gayret sarf etmeli. Sarf ettikleri bu gayretle diğer ilçelerimize örnek olmalılar. Referandumla birlikte ülkemiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş yaptı. Bu sistemin ilk uygulaması ise 2019 seçimleri olacak. Yeni sistemin başarılı bir şekilde hayata geçebilmesi için yüzde 50+1 oy oranına ulaşmamız gerekiyor. Bu zorlu seçim sürecinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediklerini harfiyen uygulayacağız. Sakarya olarak üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirecek, bu seçim sürecini başarıyla atlatacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim